Gespot

EdgeRank Checker: Inzicht in je Facebookpagina

0

Met EdgeRank Checker krijgen eigenaars van een Facebookpagina inzicht in hoe goed (of slecht) hun pagina functioneert. Chad Wittman, oprichter van EdgeRank Checker, vertelt.

Wat is EdgeRank Checker?

“Met EdgeRank Checker kunnen pagina-eigenaren de EdgeRank score van hun Facebookpagina bekijken. Een EdgeRank Score is een handige indicatie van hoe goed je Facebookpagina functioneert. De score is gebaseerd op het algoritme dat Facebook gebruikt (genaamd Edgerank) om te bepalen hoe lang en waar je status updates in de news feed van je fans of vrienden vertoond worden. Daarnaast leveren we nuttige analytics voor admins van Facebookpagina’s om de zichtbaarheid van en de interactiviteit op een pagina te verhogen.”

Waarom dit initiatief?

“Het begon toen ik als social media manager leerde over het bestaan van Edgerank. Op basis van het algortime van Edgerank, ontwikkelde en testte ik een eigen algoritme: EdgeRank Checker. Dit initiatief bestaat dus al langer, maar we hebben recent een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd, die het onder andere mogelijk maken voor admins om EdgeRank scores bij te houden gedurende een langere tijd. Ook geven we nu analytics per status update en een zogenaamde best/worst analyse.”

Hoe werkt EdgeRank Checker?

“We leveren gratis EdgeRank scores voor al onze gebruikers. Afhankelijk van hoeveel data we kunnen verzamelen, kunnen we gebruikers inzicht geven in hun EdgeRank scores tot een paar maanden terug. In onze Pro versie krijg je ook analytics en krijg je dus inzicht in hoe je het best je pagina kunt verbeteren. Daarnaast krijg je met een Pro-account een recommendation engine die je specifiek voor jouw pagina aangeeft hoe je engagement en interactie kunt verhogen. Je krijgt snelle aanbeveligen en grafieken bij de aanbevelingen, die je helpen de aanbevelingen te begrijpen.

EdgeRank Checker geeft dus antwoorden op vragen als:

  • Hoe vaak kan ik het best nieuwe updates plaatsen?
  • Welk tijdstip van de dag is het meest ideaal?
  • Welke soort media (foto, video etc.) zorgt voor de meeste interactie?
  • Op welke tijdstip van de dag kan ik het best welk type updates (tekst, video, foto etc.) plaatsen?

 

Een andere belangrijke functie geeft je inzicht in het effect van unieke status updates; de zogenaamde per post metrics. Deze functionaliteit geeft gebruikers de mogelijkheid om te sorteren op impressies, likes, reacties en zelfs op zoekwoord. We zijn continu bezig met het verbeteren van onze functionaliteiten en hopen binnenkort nog meer nieuwe functies toe te mogen voegen.”

Wat zijn de facts?

“We hebben twee verschillende typen accounts: een gratis versie en een Pro versie. De Pro versie kost 15 dollar per pagina per maand tot 500 fans. Als je pagina tussen de 500 en 5000 fans heeft, dan kost een Pro abonnement 25 dollar per maand en bij meer dan 5000 fans vragen we 30 dollar per maand.

EdgeRank Checker wordt dagelijks door duizenden mensen gebruikt. Een tijdje geleden hebben we ontslag genomen (met zijn drieën) en zijn we ons volledig op EdgeRank Checker gaan storten. We hebben op dit moment ruim 30.000 Facebookpagina’s beïnvloed, die op hun beurt weer 700 miljoen fans beïnvloeden.”

Wie zijn betrokken bij EdgeRank Checker?

“We zijn een team bestaande uit drie personen, te weten mijzelf (business), Jason Norring (programmeren) en Kelby Hawn (design).”