Gespot

2days-app: Wat is er te doen vanavond? Zoek & bestel gelijk tickets

0

2days is een gratis app die het makkelijk maakt evenementen te ontdekken en ze vervolgens te delen met vrienden, om daarna in dezelfde app direct kaarten te kopen. Nu alleen nog voor Amsterdam, maar straks voor meer steden in de randstad. Arjen Dekker, mede-oprichter van 2days, vertelt.

Wat is het?

“2days is een nieuwe app die gebruikers een inspirerend overzicht geeft van de 15 tot 25 beste evenementen die vandaag in Amsterdam te bezoeken zijn. Het aanbod varieert van concerten, theater en cabaret tot clubavonden en festivals. Bijzonder aan 2days is dat het de eerste app in Nederland is waarbij gebruikers direct vanuit de app kaarten kunnen bestellen, zonder doorverwezen te worden naar verschillende ticketingwebsites. Voor organisatoren van evenementen zijn we een innovatief marketing- en saleskanaal dat helpt met de verkoop van de laatste kaarten, en ook om een nieuw publiek aan te trekken.”

Waarom dit initiatief?

“De evenementenindustrie heeft als één van de laatste industrieën nog geen platform dat vraag en aanbod op een goede manier bij elkaar brengt, zoals Booking.com voor hotels, Thuisbezorgd.nl voor restaurantbezorgingen en Bol.com of Coolblue voor boeken en elektronica. In de evenementenindustrie was het koopproces traditioneel verdeeld tussen services die zich richten op het ontdekken van evenementen (zoals agendawebsites) en ticketing services, die zich richten op het afhandelen van betaling en ticketdistributie.

Een nadeel van agendawebsites is dat er nooit een actueel overzicht is van de beschikbare kaarten. Je wordt alleen doorverwezen naar één van de 50 ticketing-systemen die Nederland rijk is. Hierdoor moet je steeds een andere user navigatie aanleren en veel registratieformulieren invullen om overal een account te hebben. 2days heeft als eerste platform het oriëntatie-element geïntegreerd met het boekingselement, waardoor wij je een superieure en eenvoudige winkelervaring kunnen bieden.”

Hoe werkt het?

“De vraag ‘Wat zullen we vanavond doen?’, is een ieder bekende vraag. Je kunt makkelijk uren kwijt zijn op Google en het afstruinen van verschillende websites, voordat je enigszins een goed idee hebt van wat er allemaal te doen is en waar nog kaarten voor zijn. Maar nu open je de 2days-app en krijg je gelijk een visueel overzicht van de beste evenementen. Als een van de evenementen je aanspreekt, kun je meer over het evenement lezen en krijg je een verklaring van waarom we het aanraden. Daarna kun je makkelijk je vrienden uitnodigen via WhatsApp, sms en e-mail. En natuurlijk: direct kaarten bestellen. Je bent in enkele seconden klaar om te gaan!”

https://vimeo.com/124848118

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De trend dat mensen steeds meer last-minute beslissen en kopen, zien we ook heel duidelijk in de evenementenbranche. De spontane planner is voor organisatoren van evenementen moeilijk te bereiken, waardoor gemiddeld meer dan 30 procent van de kaarten niet verkocht wordt. 2days is in april 2015 uit public beta gelanceerd in Amsterdam, en zal de komende maanden uitbreiden naar andere steden in de randstad. We groeien gedurende de laatste maanden met 300 procent per maand, wat dusver heeft geresulteerd in meer dan 8500 downloads.

Tickets op de 2days-app zijn voor de consument nooit duurder dan via de reguliere kanalen, wel kunnen ze goedkoper zijn doordat de aanbieder een korting wil geven. 2days verdient via een commissie op de verkochte tickets. Dit krijgen we van de organisatoren van evenementen waarmee we samenwerken.”

Wie is er bij betrokken?

“2days is opgericht door Jego Besseling en mij, Arjen Dekker. Emilio Rodriguez is onze CTO en Paul van Aalten onze contentmanager. Daarnaast hebben we twee fantastische stagiaires in dienst. We werken direct samen met verschillende culturele en uitgaansinstellingen, producenten en organisatoren uit de verschillende stromingen film, muziek, theater, kunst zoals het EYE, de Melkweg, de Kleine Komedie en FOAM.”