Gespot

2dehands.nl: Gratis advertentiesite

0

Op vraag – en aanbodsite 2dehands.nl kun je gratis tweedehands en nieuwe producten zoeken en aanbieden.

Wat doet de site?

2dehands.nl is opgericht in 1997 en was daarmee de eerste vraag- en aanbod site in Nederland (nog voor Marktplaats). Deze week is de site in een nieuw jasje gestoken. Door gebruik te maken van suggesties en opmerkingen van bezoekers, zijn er verschillende aanpassingen doorgevoerd die 2dehands.nl gebruikersvriendelijker maken. Door de vernieuwde manier van zoeken kunnen bezoekers nu nog sneller het gewenste product of dienst vinden.”

Waarom deze site?

“In tegenstelling tot sommige anders advertentiesites, is 2dehands.nl altijd gratis gebleven. Bezoekers kunnen onbeperkt advertenties plaatsen in de meest uiteenlopende afdelingen, en bij meer dan 10 artikelen kunnen ze gratis een eigen webwinkel openen. De bezoekers waarderen dat de service en ontwikkeling van 2dehands.nl in samenspraak met hen gaat. Iedere bezoeker die een vraag, opmerking of suggestie heeft, krijgt binnen 24 uur een persoonlijk antwoord terug.”

Hoe werkt de site?

“Op 2dehands.nl kun je tweedehands en nieuwe producten zoeken en aanbieden. Het plaatsen van een advertentie is heel gemakkelijk. Je klikt op de button ‘Plaats advertentie’. Deze button staat bovenaan alle pagina’s van 2dehands.nl. Je kiest een afdeling, rubriek en categorie om je advertentie toe te voegen. Je kunt maar liefst 8 foto’s bij je advertentie plaatsen. Je advertentie wordt direct geplaatst. Een artikel zoeken kan op twee manieren: door het invullen van een trefwoord of door de afdeling aan te klikken waarin je wil zoeken. Je kunt daarna de zoekresultaten verfijnen middels de rubriekenpagina.”

Wat zijn de facts?

“2dehands.nl heeft gemiddeld 50.000 bezoekers per dag. De populairste afdelingen zijn: auto’s, zendamateur, brommers & scooters, sport en kleding. Per dag worden er zo’n 4.000 advertenties geplaatst. Er staan momenteel ruim 670.000 advertenties op de site. In België is 2dehands.be samen met de Waalse vertaling 2ememain.be, de grootste gratis advertentiesite met 310.000 bezoekers per dag.”

Wie maakt de site?

“2dehands.nl is onderdeel van het in Amsterdam gevestigde Million Monkeys BV, ook bekend van Nationalevacaturebank.nl, Jaap.nl en TTY Internet Solutions. De site wordt ontwikkeld vanuit een monumentaal kerkgebouw door een jong en gemotiveerd team. Vorig jaar heeft 2dehands.nl de advertentiesite en -krant ViaVia overgenomen. Het team werkt hard aan de nieuwe ViaVia site die een nieuw tijdperk in de vraag- en aanbodmarkt zal inluiden.”

Frankwatching in gesprek met Linda Schaake van 2dehands.nl.