Social media

5 trends voor mediamonitoring [podcast]

0

Advertorials, blogs, branded content, reclame op radio en televisie en posts op social media: er zijn genoeg manieren om je product of dienst onder de aandacht te brengen. Daarnaast kun je natuurlijk ook in het nieuws verschijnen zonder dat je hier ruimte voor hebt ingekocht. Het analyseren en verzamelen van die data is de core business van mediamonitoring.

Rinske Willemsen is directeur van ClipIt, een mediamonitoringbedrijf in Nijmegen. Voor Frankwatching schreef ze over vijf trends in mediamonitoring. Zij ziet dat de verschillen tussen earned en owned media vervagen. Een andere trend is de overgang van ROI (return on investment) naar ROV (return on value). Je wilt als bedrijf je businessimpact meten, en vooral hoe je daar aan bijdraagt met je campagnes. Dat is natuurlijk niet één op één te meten. je hebt daarom meerder KPI’s nodig. Als voorbeeld noemt Rinske de PR-waarde en merkwaarde.

Ook in de podcast

Realtime wordt steeds belangrijker. Maar hoe kun je daar succesvol op inspelen? En hoe kunnen PR en marketing samenwerken om direct te sturen op resultaat? Zijn er nog mogelijkheden om achteraf bij te sturen? In de podcast vertelt Rinske alles over de nieuwste trends op het gebied van mediamonitoring. De podcast luister je onderaan het artikel terug, of bekijk ‘m als video hieronder:

Accepteer cookies

Over de geïnterviewde

Rinske Willemsen is directeur van ClipIt. Clip is een mediamonitoring tool. Clipit brengt in één overzicht wat er over je organisatie, campagnes en producten wordt geschreven binnen print, radio en televisie, online en social media.

Accepteer cookies

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

itunes-iconVolg Frankwatching op TuneInStitcher