Social media

In 60 seconden starten met Instagram Stories [how to]

0

De Snapchat-tegenhanger: Instagram Stories. Heb jij al een poging gewaagd? Hoe het precies werkt lees je in dit artikel. Of bekijk de visuele uitleg van Instagram Stories in 1 minuut, zodat je er snel mee aan de slag kunt.

Zo maak je een story

In je reguliere openingsscherm in Instagram druk je rechtsboven op de plus-knop. Een andere manier om een story te beginnen, is om vanaf je hoofdscherm naar rechts te swipen. Je ziet meteen je camera-scherm, klaar om een foto of video te maken.

Druk vervolgens op het witte ronde knopje om foto’s te maken, en hou ‘m ingedrukt om een video (van maximaal 15 seconden) op te nemen. Neem je video verticaal op (wat?! Ja, sorry, old-folk-camera mensen!) Als je horizontaal opneemt, komt je video gedraaid in je Instagram Stories te staan.

Instagram StoriesAls je tevreden bent met de foto/video, kun je ‘m nog bewerken. Je kunt tekst en doodles toevoegen. Met het pen-icoontje heb je toegang tot 3 verschillende soorten pennen. Je kunt deze gebruiken voor doodles en ook om de witte tekst te benadrukken. Met het derde pennetje krijg je een soort neon-effect.

Story maken met eerder gemaakte foto’s

Je kunt voor je story ook kiezen uit foto’s en video’s die je de afgelopen 24 uur hebt gemaakt. Swipe om dit te kunnen doen naar beneden in je camera-scherm.

Story bewaren en publiceren

Als je Instagram story klaar is, druk je op ‘done’ om je story te bewaren. Druk onderin het schermpje op de checkmark om je verhaal te delen. Je story blijft nu 24 uur in je Instagram Stories staan.

Instagram Stories plaatsen op reguliere timeline

Ga naar je Instagram Stories door op het hoofdscherm op je profielfoto te drukken. Je krijgt dan al je stories van de afgelopen 24 uur te zien. Onder elke story staan 3 stipjes, als je daarop drukt krijg je een menuutje om je story te verwijderen. Je kunt via dit menuutje ook je story delen op je reguliere Instagram timeline.
Druk dan op ‘share as post.’ Je kunt dan je foto/video croppen en bewerken zoals je gewend bent in Instagram en ‘m delen op je timeline. Handig om te weten: je video wordt vierkant (dit is ook iets om al rekening mee te houden als je de (verticale) video schiet voor je Instagram Stories!)

Instagram Stories volgen

Bovenin je hoofdscherm zie je allemaal profielfoto’s met ronde gekleurde kringetjes. Dit zijn alle Instagram Stories van de personen die je volgt. Klik op een profielfoto om de stories van de afgelopen 24 uur te zien. Druk 1 keer op het scherm om de volgende story van die persoon te zien, en swipe naar rechts om naar de volgende persoon in je Instagram Stories te gaan.

Bekijk alle tips om te starten in deze video:

Accepteer cookies

Wil je meer weten over hoe je succesvolle posts maakt voor Instagram Stories? Bekijk dan ook deze tips.

Ik ben benieuwd, wat zijn jouw ervaringen met Instagram Stories?