Gespot

Actiecode: Korting en Acties voor iedereen

0

Besparen op online aankopen. Een gesprek met Jelle van der Bij over Actiecode.

Wat doet de site?

“Op Actiecode worden actiecodes, kortingscodes, couponcodes, voordeelcodes et cetera geplaatst waarmee je leuke kortingen kunt pakken bij online aankopen. 10% korting op je DVD, of een vaste korting van €15 op je korte broek, zijn voorbeelden van acties die regelmatig voorkomen. Je hoeft je bij Actiecode niet te registreren of aan te melden om gebruik te maken van de dienst. De site is overzichtelijk en functioneel opgezet waardoor je snel vindt wat je zoekt en extra veel tijd overhoudt om te shoppen.

Omdat veel bezoekers van Actiecode weten dat ze voordeel op de site kunnen halen, en wij de hele dag op internet naar korting speuren, wordt er nog meer voordeel aangeboden. Zo worden er printbare kortingsbonnen geplaatst, interessante aanbiedingen, gratis monsters en dagaanbiedingen.”

Waarom deze site?

“De site is gemaakt voor iedereen die graag een extra voordeeltje meepikt bij online aankopen. Vaak zijn mensen zich niet bewust van het feit dat er geld bespaard kan worden als je online iets koopt. Actiecode helpt aan extra kortingen en voorziet shoppers van informatie over hoe en waar kortingscodes en kortingsbonnen gebruikt kunnen worden.

Het is niet vreemd dat er in Nederland nog niet zoveel gebruik wordt gemaakt van actiecodes. De mogelijkheden van het gebruik van codes waren tot voor kort nog redelijk onbekend bij zowel bedrijven als consumenten. Naar Amerikaans en Engels voorbeeld, waar sites als RetailMeNot en MyVoucherCodes UK wel al jaren bekend zijn, is voor de Nederlandse markt Actiecode ontwikkeld. Deze site gaat Nederland massaal aan het online voordeel helpen.”

Hoe werkt de site?

“De werking van de site is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt de laatste acties bekijken en bijvoorbeeld de meest populaire acties. Deze kun je vervolgens weer filteren op kortingscodes, kortingsbonnen, aanbiedingen en gratis samples. Tevens kun je op winkel en op categorie zoeken. Als je echt al weet naar welke code je op zoek bent, dan maak je gewoon gebruik van de zoekfunctie. De codes kun je invoeren aan het eind van het bestelproces. Meestal is dit bij het afrekenen.”

Wat zijn de facts?

“Actiecode is per 1 september 2009 online. De verwachting is dat Actiecode in korte tijd zal uitgroeien tot één van de grootste en meest toonaangevende kortingscodesites van Nederland.”

Wie maakt de site?

“Actiecode is bedacht door  Jelle van der Bij en mijzelf (Imbull). We ontwikkelden onder andere al Kortingscode.net om online shoppers te voorzien van kortingscodes. Vanwege de positieve reacties en stijgende bezoekersaantallen hebben we bij Imbull besloten om met Actiecode een nieuwconcept neer te zetten dat zowel consumenten als webwinkels voordelen biedt.”