Gespot

Ahold.com: Door gebruikers in te richten websi

0

De vernieuwde website van Ahold kan vanaf nu helemaal zelf gepersonaliseerd en ingericht worden door bezoekers. Sabrina Deij, betrokken bij de ontwikkeling van de website, vertelt.

Wat is Ahold.com?

“Bezoekers van het vernieuwde Ahold.com kunnen zelf bepalen hoe hun Ahold homepage eruit ziet, met onderwerpen die ze zelf hebben gekozen. Daarnaast is alle content deelbaar en zijn events te exporteren naar je kalender. De intuïtieve zoekfunctionaliteit, browse, drag-and-drop, zoom en share mogelijkheden dragen bij aan een optimale beleving van de website. Een financieel analist heeft op deze manier in een oogopslag het overzicht over de nieuwste kwartaalcijfers, de cijfers uit het recente verleden en de laatste berichten over Ahold en haar merken. Iemand die juist geïnteresseerd is in Ahold en duurzaamheid kan weer een compleet andere homepage creëren.”

Waarom dit initiatief?

“Ahold is een vooruitstrevend bedrijf en daar hoort een innovatieve website bij. Deze nieuwe website is ontstaan vanuit de behoeften en het gedrag van de doelgroep. Deze bevindingen zijn vertaald naar de ontwikkelingen en trends op digitaal niveau. Daaruit is de strategie voor deze website voortgekomen, waarbij de eindgebruiker alle relevante informatie snel en makkelijk kan vinden. Met deze nieuwe release is Ahold.com nu een voorloper onder de internationale corporate sites als het gaat om informatievoorziening, interactiviteit en intuïtieve navigatie.”

Hoe werkt Ahold.com?

“Op de homepage is altijd de belangrijkste informatie te vinden. De rest van de pagina kun je aanpassen aan je eigen behoeften en interesses. Informatie kan makkelijk worden toegevoegd aan de homepage door het aan te klikken en op de juiste plek te zetten. De site is zo ingericht dat je er ook goed mee uit de voeten kan zonder de homepage eerst te personaliseren.”

Wat zijn de facts?

“Het businessmodel van de site focust op het efficiënt delen van informatie en een optimale span of control hierover, binnen Ahold. In de eerste maand van de nieuwe website is het aantal nieuwe bezoekers met ruim 60% gestegen, daarnaast is de gemiddelde tijd die de bezoekers op de website besteed hebben met 31% toegenomen. Dit laatste duidt op een hoger engagement van de bezoekers van de nieuwe corporate website. Bovendien was een van doelstellingen voor de nieuwe website Ahold.com om een innovatieve website te presenteren. De nominatie voor een Dutch Interactive Award geeft aan dat Ahold en LBi Netherlands in die opzet zijn geslaagd.”

Wie is er betrokken bij Ahold.com?

LBi Netherlands heeft in opdracht van Ahold het concept voor deze vernieuwde corporate site ontwikkeld en uitgevoerd. STBY heeft bijgestaan in het gebruikersonderzoek.”