Gespot

Alterdesk business messenger: WhatsApp voor de zakelijke markt

0

Met de Alterdesk business messenger kun je op een veilige manier realtime met je collega’s en zakelijke contacten communiceren. Het is een soort WhatsApp, maar dan voor de zakelijke markt – met talloze extra mogelijkheden! Niels Greidanus, initiatiefnemer van Alterdesk, vertelt.

Wat is het?

“De Alterdesk business messenger is een berichtenservice speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt. Je kunt verantwoord en real-time berichten uitwisselen met je collega’s en zakelijke contacten. Het lijkt op WhatsApp, maar dan voor de zakelijke markt. Dus voor de privéconversaties gebruik je WhatsApp: en voor al je zakelijke conversaties Alterdesk.”

Waarom dit initiatief?

“Wij vinden dat je ook in de zakelijke markt kort, realtime en veilig moet kunnen communiceren. Maar dit is veelal niet het geval. Neem de onleesbare lange mailconversaties, welke veelal voor 80 procent of meer uit niet-relevante data bestaat. Daarnaast vinden we dat zakelijke en privé-conversaties niet door elkaar heen zouden moeten lopen. Bij de huidige messengers gebeurt dit wel. Ook heeft Alterdesk een heleboel extra functies die bestaande messengerservices niet hebben.”

Hoe werkt het?

“Met de messenger kun je grote bestanden te versturen, tot wel 1 gigabyte per bericht. Wij ondersteunen hierbij niet alleen foto’s en filmpjes, maar ook alle gangbare extensies zoals Word, PowerPoint en Excel. Omdat je alles via één dienst kan, kunnen diensten zoals Dropbox en WeTransfer hierdoor overbodig worden.

Om de conversaties ook binnen een organisatie centraal te houden, kunnen bedrijven deze met de API koppelen aan bestaande softwaresystemen. Denk aan ERP-, HRM- en CRM-systemen. De Alterdesk business messenger beschikt daarnaast over een groot aantal features die in een zakelijk omgeving uiterst goed van pas kunnen komen. Je kunt berichten bijvoorbeeld terugtrekken en conversaties in pdf-formaat exporteren.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In 2013 zijn we begonnen met de ontwikkeling van de Alterdesk business messenger. Inmiddels hebben we duizenden actieve zakelijke gebruikers. Van kleine ondernemingen tot grote multinationals. Wij draaien op dit moment nog in bèta-fase en verwachten eind van 2014 officieel in productie te gaan. Bonus: iedereen die zich tijdens de bèta-fase inschrijft, krijgt een lifetime free useraccount.”

Wie is er bij betrokken?

“Alterdesk is opgericht door mij, Niels Greidanus. Ik werk samen met een team van gedreven ontwikkelaars aan de doorontwikkeling van Alterdesk. Ook zijn er een aantal informal investors betrokken bij deze startup.”

Bron:   Alterdesk business messenger  -  Download