Gespot

Greetinq voicemail: Voicemail 2.0

0

 

Voicemail 2.0.

Wat doet de applicatie?

Greetinq voicemail introduceert innovaties in voicemail: meerdere begroetingen en VoicemailOnline. Hierdoor kun je een informele begroeting instellen voor voor vrienden (‘Stefan, spreek maar wat in!’), een Engelse voor buitenlandse relaties (‘Please leave a message’) en een speciale begroeting voor je vriendin/vriend (‘Schat, ik hou van je!’). Zo kun je dus iedereen de aandacht geven die hij of zij nodig heeft. Daarnaast is Greetinq voicemail gebruikersvriendelijker door het gebruik van een online management interface.”

Waarom deze applicatie?

“Voicemail wordt vaak geassocieerd met frustratie en wordt steeds minder vaak gebruikt (volgens de Telegraaf), dus wij zien ontzettend veel mogelijkheden om voicemail te verbeteren en de potentie er uit te halen. 60% van alle zakelijke gesprekken komt uit bij voicemail, dus het is een contactmoment dat niet verwaarloosd mag worden.

Natuurlijk is in sommige gevallen een SMS sturen makkelijker, maar ‘voice’ is een medium dat veel meer mogelijkheden heeft. In communicatie is 6% inhoud, 30% intonatie en de rest non-verbaal. Een voice-mail is dus een veel rijkere vorm van communicatie dan een sms’je.”

Hoe werkt het?

“Met Greetinq voicemail kun je meerdere begroetingen opnemen en deze koppelen aan een telefoonnummer of landcode. Het voicemailsysteem herkent welk nummer er belt (of vanuit welk land iemand belt) en speelt de juiste begroeting af.


Presentatie van Arthur Tolsma op Cross Media Café (10-02-2009)

Berichten afluisteren of begroetingen instellen kan via het traditionele voicemail-belmenu, je kunt daar een telefoonnummer intoetsen en daarna een passende begroeting inspreken. Wil je dit liever online doen, dan log je in op VoicemailOnline en je kunt via een microfoontje je begroeting inspreken. Je kunt daar ook meerdere telefoonnummers aan een begroeting koppelen, en makkelijk begroetingen aanpassen of wisselen.”

Wat zijn de facts?

“De beta versie is online sinds maart 2008, en sindsdien wordt er hard gewerkt aan de opschaling naar een carrier grade oplossing, want voicemail mag natuurlijk nooit onbereikbaar zijn. Een pilot met 100 gebruikers resulteerde in veel positieve reacties. Ook uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat ik tegenwoordig veel leuke voicemailberichten ontvang; bellers zijn blij verrast en voelen zich erg gewaardeerd als je speciaal voor hun een begroeting instelt.”

Wie maakt de applicatie?

“Greetinq BV is opgericht begin 2007 als spin-off van de TU Delft. Langzamerhand is het team gegroeid naar (op dit moment) 10 fulltimers, met de juiste combinatie van ambitieuze starters en ervaren adviseurs.”

Frankwatching in gesprek met Arthur Tolsma van Greetinq.