Gespot

iCarRadio: Je favoriete radiostations via de iPhone

0

Luister overal naar je favoriete radiostations

Wat doet de applicatie?

iCarRadio van Tunin.FM is de eerste en enige radio-applicatie voor de iPhone die het mogelijk maakt om overal en altijd naar jouw favoriete radiozenders te luisteren. Deze radio-applicatie kun je aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Of je nu in de auto, bus of op de fiets zit, met iCarRadio luister je altijd in de beste geluidskwaliteit naar digitale radio uit alle delen van de wereld.”

Waarom deze applicatie?

“De iPhone is een unieke en zeer succesvolle smartphone, maar beschikt niet over een FM-ontvanger. Meerdere ontwikkelaars hebben radio-applicaties ontwikkeld voor de iPhone, maar het streamen van internetradio vereist met die applicaties altijd een snelle internetverbinding, zoals UMTS, HSDPA of zelfs Wi-Fi.

iCarRadio werkt als enige radio-applicatie ook met langzamere internetverbindingen zoals EDGE of zelfs GPRS. iCarRadio radio is dus de enige en eerste iPhone radio applicatie die overal en altijd werkt, ook onderweg.

Tunin.FM is vooral bekend op de mobiele telefoon, maar is nu ook terug te vinden op Net TV van Philips. Het is ons uiteindelijke doel om multimediadiensten te distribueren ongeacht welke drager of welk platform. We richten ons hierbij op zowel consumenten als op business-to-business en stelen onze technologie en applicaties ter beschikking aan contentaanbieders, zoals omroepen, reclamebureaus en andere ontwikkelaars die met deze innovatieve technologie een nieuw publiek willen bereiken.”

Hoe werkt de applicatie?

“De applicaties iCarRadio en de gratis iCarRadio Lite kunnen gedownload worden in de App Store van iTunes. Met iCarRadio Lite heb je de best mogelijke geluidskwaliteit op je iPhone en kun je zoeken op genre. Met iCarRadio kun je daarbij nog radiostations toevoegen aan je favorietenlijst, je eigen station(s) aandienen, je laatst gespeelde radiostations bekijken en de achtergrondafbeelding wijzigen.”

Wat zijn de facts?

“Afgelopen zaterdag 21 maart hebben we de 200.000 grens bereikt!”

Wie maakt de applicatie?

Mobilaria is het bedrijf achter Tunin.FM en iCarRadio. Mobilaria is een jong bedrijf dat opgericht is door Wanjo Temkov. Sinds 2006 wordt dit team versterkt door media-ondernemer Erik de Zwart. Overige aandeelhouders naast directeur Wanjo Temkov en commissaris Erik de Zwart zijn Harreld Kuiper (verantwoordelijk voor techniek en product development) en ikzelf, Dennis Kokkelink (business development, afkomstig van Radio 538 waar ik verantwoordelijk was voor interactive & mobile). Mobilaria heeft vestigingen in Enschede en Hilversum.”

Frankwatching in gesprek met Dennis Kokkelink van Mobilaria over iCarRadio.