Gespot

Mobillion: ‘Beleef de Lente’ widget

0

Jouw favoriete vogelmoment op je Hyves

Wat doet de widget?

“In de jaarlijkse ‘Beleef de Lente’-campagne (dit is het 3e jaar) kun je het nestelen van een aantal verschillende vogels ‘live’ via een webcam volgen. Op de website wordt door bezoekers en vrijwilligers gereageerd op de avonturen van de torenvalk, steenuil, ijsvogel, lepelaar, grote stern, slechtvalk, ooievaar en de koolmees. Medewerkers en vrijwilligers van Vogelbescherming Nederland verzamelen ‘videoclips’ met hoogtepunten van avonturen van de vogels, zodat bezoekers deze later terug kunnen kijken. Mobillion heeft een widget ontwikkeld, waarmee favoriete vogelmomenten kunnen worden toegevoegd aan een persoonlijke Hyves-pagina.”

Waarom deze widget?

“Het doel van de ‘Beleef de Lente’-campagne van Vogelbescherming Nederland is mensen zoveel mogelijk te laten genieten van vogels en met elkaar te laten communiceren over gebeurtenissen die het nestelen van vogels met zich meebrengt. Het blijft ieder jaar een uitdaging om het succes van de vorige campagne te overtreffen. Met de toevoeging van de Hyves gadget hoopt Vogelbescherming Nederland nog meer bezoekers te kunnen trekken.”

Hoe werkt de widget?

“Je kunt op de website van Beleef de Lente in enkele simpele stappen een video op je Hyves-pagina plaatsen. Eerst kies je één van de favoriete hoogtepunten (bijv. Steenuil of Ijsvogel). Kies een videoclip en klik op het Hyves icoontje dat daarbij hoort. Als je een Hyves-account hebt, klik je op de ‘plaats op Hyves’ knop. Je moet daarna inloggen op je Hyves-profiel en klikken op ‘Toestemming Geven’. De door jou gekozen videoclip wordt dan op je Hyves-pagina als gadget toegevoegd.

De videoclips worden gestreamed vanuit UVID, een interactieve videoplatform dat door Mobillion is ontwikkeld. De widget is ontwikkeld op basis van ‘Open Social’, een door Google geïntroduceerd platform waarmee applicaties kunnen worden gemaakt voor sociale netwerken zoals bijvoorbeeld Hyves, Netlog, MySpace en LinkedIn.”

Wat zijn de facts?

“Dagelijks wordt de website zo’n 35.000 keer bezocht met een gemiddelde bezoektijd van maar liefst 7 minuten. Sinds 1 maart 2009 heeft de site alweer 4,8 miljoen pageviews gegenereerd. De video widgets worden door 4% van de bezoekers doorgeplaatst op Hyves en het aantal bezoekers afkomstig van Hyves groeit dagelijks. De reacties en discussies van bezoekers op het forum wijzen op een groeiend aantal vogelliefhebbers die de avonturen van de vogels op de voet volgen.”

Wie maakt de widget?

Mobillion heeft het interactieve videoplatform UVID en de Hyves widget ontwikkeld. Mobillion is specialist in mobile en social media. Ze adviseren en ontwikkelen oplossingen voor organisaties om de interactie met de doelgroep te vergemakkelijken en te versterken via internet (communities, widgets, online video) en de mobiele telefoon (sms/ mms, mobiel internet, 0800 / 0900). Klanten variëren van A-merken, uitgevers, telecomoperators, marketingbureaus tot overheidsinstanties. Mobillion bestaat uit een team van 28 enthousiaste, hoog gekwalificeerde medewerkers en is onderdeel van Telegraaf Media Groep N.V.”

Frankwatching in gesprek met Mobillion over de Beleef de lente widget.