Gespot

Travelmap: Alle hotspots op je mobiele telefoon

0

Alle hotspots op je mobiele telefoon

Wat doet de applicatie?
“Als je op vakantie gaat, wil je weten welke bezienswaardigheden je niet mag missen, in welke après ski bars het helemaal losgaat en welke discotheken je niet mag missen. Travelmap.nl lanceert deze week een gratis reisgids voor je mobiel voor meer dan 500 bestemmingen. Hierin vind je niet alleen vele bezienswaardigheden, musea, bars, restaurants en clubs, maar ook beoordelingen van andere reizigers die hun review op Travelmap.nl hebben achtergelaten.”

Waarom deze applicatie?
“Papieren reisgidsen zijn zwaar en bijna nooit actueel. Deze mobiele reisgids heb je altijd op zak en dat is vooral erg handig bij het uitgaan. Even je mobieltje erbij en je weet al een stuk meer. Er zijn meerdere mobiele gidsen op de markt, maar onze gidsen bevatten vaak meer informatie. Zo staan er circa 9.000 beoordelingen en meer dan 105.000 hotspots in. Deze informatie groeit bovendien elke dag. Binnenkort verwachten we ook kleine fotootjes van alle hotspots te tonen in de mobiele gidsen. Natuurlijk proberen we het download bestand zo klein mogelijk te houden.”

Hoe werkt de applicatie?
“De mobiele reisgids is beschikbaar voor 500 topsteden, bijna alle grote badplaatsen rond de Middellandse Zee en de belangrijkste skidorpen in de Alpen. Naast korte land- en stadsinformatie vind je informatie, adressen en beoordelingen ingedeeld in 3 hoofdcategorieën: overdag doen, eten & drinken en slapen. Na het downloaden van de mobiele reisgids van bijvoorbeeld Barcelona heb je geen verbinding met het mobiele internet meer nodig. Zo heb je geen hoge telefoonrekeningen voor mobiel internet in het buitenland achteraf.

Reizigers kunnen ook eigen beoordelingen in de vorm van do’s en dont’s insturen per sms of e-mail. Op dit moment wordt een speciale editie voor de iPhone ontwikkeld. Mobiel internetten in het buitenland is nog belachelijk duur, daarom hebben wij gekozen voor een applicatie. Mensen downloaden eenmalig de gids en kunnen deze onbeperkt gebruiken. Nadeel is natuurlijk dat updates niet direct zichtbaar zijn. Dus als je een later weer naar dezelfde bestemming gaat, kun je het beste de nieuwste gids downloaden.”

Wat zijn de facts?
“Het aantal downloads zit op het moment van schrijven op 912 keer. De populairste bestemmingen zijn Antwerpen, Barcelona, Hamburg, Torremolinos, Salou, Val Thorens en Les Deux Alpes. We bieden de mobiele gidsen gratis aan om de drempel voor reizigers laag te houden. We gebruiken de gids dus vooral om de naamsbekendheid van Travelmap.nl te vergoten.”

Wie maakt de applicatie?
“De applicatie is gemaakt door Republika webdesign uit Groningen. De beoordelingen in de mobiele reisgids worden onder andere  aangeleverd door Travelmap.nl, Traveldodo.com, Beachmasters.nl, BIZZtravel.nl en Ferio.nl.”

Frankwatching in gesprek met Henk Jan Bijmolt van Travelmap.nl