Gespot

AppAppeal: Recensies over webapps

0

AppAppeal is een overzicht van recensies over webapps. In dit overzicht staan de recensies onder andere gesorteerd op categorie en ook is er een top 10 van webapps te zien. Dit biedt je in één oogopslag de beste webapps. Jelle de Bruin, betrokken bij de ontwikkeling van AppAppeal, vertelt.

Wat is AppApeal?

AppAppeal is een overzicht van recensies over webapps. Op dit moment biedt AppAppeal ruim 2600 recensies aan in 170 categorieën, waardoor het heel makkelijk is om voor een probleem of toepassing de beste webapp te vinden. De rangschikking van elke categorie wordt vanaf nu bepaald door de wereldwijde populariteit van de applicatie. Deze rangschikking wordt bepaald met behulp van de data van Alexa, een website die gegevens verzameld over het aantal bezoekers van websites wereldwijd.”

Waarom dit initiatief?

“Een beoordeling van lezers of schrijvers is subjectief, een beoordeling aan de hand van het aantal gebruikers is objectief: hoe populairder de app, hoe groter de kans dat deze app de moeite waard is om uit te proberen. Ook is het vaak zo dat hoe meer gebruikers de app hebben, hoe meer eraan verbeterd en ontwikkeld wordt om de gebruikers tevreden te houden. Hierdoor is de kwaliteit van de applicatie hoog. Andere websites zetten de apps op volgorde van hun eigen beoordeling, op volgorde van publicatiedatum, of op volgorde van beoordelingen van de lezers. AppAppeal gebruikt een unieke rangschikking waardoor de gebruiker in één oogopslag kan zien welke app het meest de moeite waard is.”

Hoe werkt AppApeal?

“Bij elke categorie zijn alle apps gerangschikt aan de hand van hun plek op de Alexa lijst, waarbij de nummer 1 dus de populairste applicatie in die categorie is. Daarnaast is ook de AppAppeal beoordeling te vinden, een beoordeling van minimaal 1 en maximaal 5 sterren, die gebaseerd is op de gehele recensie. Daarnaast biedt AppAppeal een wereldkaart aan waar het gebruik van de populairste apps per land wordt getoond. Ook is er een tabel te vinden met alle apps onder elkaar, waar de belangrijkste informatie per app, zoals prijs en mobiele apps, wordt vergeleken.

De recensies zelf bieden nog meer informatie: voor- en nadelen, de prijs, mobiele apps, beschikbare talen, YouTube video’s, screen shots, de Twitter van de app en nieuwsberichten van onder andere Techcrunch. AppAppeal biedt ook voor elke app een widget aan die op blogs of websites kan worden geplaatst. Deze gratis widget wordt automatisch geüpdatet, waardoor de informatie altijd up-to-date is. Je kunt AppAppeal volgen door onze blog te lezen, door je in te schrijven voor de nieuwsbrief of via RSS, Twitter, Facebook of Google+.”

https://www.youtube.com/watch?v=L7KDrQ1dP30

Wat zijn de facts?

AppAppeal heeft op dit moment ruim 1 miljoen bezoekers per maand.”

Wie is er betrokken bij AppAppeal?

“Het team van AppAppeal bestaat uit 4 personen: Sytse Sijbrandij, Marin Jankovski, Loes Timmerman en mijzelf, Jelle de Bruin. Bij dit project was ik onder andere verantwoordelijk voor het design, Sytse en Marin voor het programmeren en Loes voor de persberichten en de social media. Daarnaast maakt AppAppeal bij de rangschikking gebruik van de data van Alexa, een dochterbedrijf van Amazon dat statistieken verzamelt over het internetverkeer wereldwijd.”