Gespot

ARAG Flight Claim Service app: Vertraagd? Geld terug!

0

Vluchtvertraging? De ARAG Flight Claim Service applicatie berekent meteen je eventuele compensatiebedrag en regelt daarbij de juridische rompslomp. In gesprek met Ingrid Maassen over de ARAG Flight Claim Service applicatie.

Wat kun je ermee?

“Het is als reiziger erg vervelend wanneer je te maken krijgt met een vertraging, annulering, omboeking of instapweigering. Als reiziger heb je dan mogelijk recht op een vergoeding. De regels hiervoor zijn vastgelegd in de Europese wet. Met de ARAG Flight Claim Service app kunnen luchtvaartpassagiers bij vertraging, annulering, omboeking of instapweigering van en naar alle Nederlandse luchthavens gratis de hoogte van de compensatie berekenen. Door het invullen van vluchtnummer en datum ontvangt de reiziger bericht over de hoogte van zijn of haar compensatie.

 

Omdat ARAG alle vluchtgegevens bijhoudt, kan exact worden berekend hoe hoog het eventuele compensatiebedrag wordt. Een compensatie kan oplopen van 125 tot 600 euro per persoon. Plus eventuele additionele verblijfskosten zoals maaltijden en eventuele overnachtingen. Wel zo fijn om te weten waar je recht op hebt.

Gedupeerde reizigers kunnen na berekening van het compensatiebedrag zelf een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij voor de geleden schade. Zij kunnen er ook voor kiezen dit proces af te laten handelen door ARAG. Met een uitgebreid team van vervoersrechtjuristen heeft ARAG de nodige kennis en expertise in huis. Waar particulieren nogal eens aan het kortste eind trekken, zal ARAG niet snel opgeven en terechte claims blijven verhalen, desnoods via de rechter, totdat de vergoeding is overgemaakt.”

Waarom deze stap?

“Onze juristen behandelen jaarlijks nu ook al honderden claims van luchtvaartpassagiers. De wetgeving op dit gebied is heel erg duidelijk. Wij hebben daarom een applicatie ontwikkeld om direct en eenvoudig inzage te krijgen in de hoogte van de compensatie. Bovendien blijkt uit onderzoek dat luchtvaartpassagiers gemiddeld jaarlijks 600 miljoen euro aan claims laat liggen. De mensen weten vaak niet van het bestaan van een regeling of vinden het ‘teveel gedoe’. Reden voor ARAG om de applicatie voor iedereen beschikbaar te stellen via app, sms of internet. De reiziger kan ook vluchten aanmelden die nog moeten plaatsvinden. Bij een eventuele vertraging, annulering of omboeking krijgt de reiziger bericht over de hoogte van zijn compensatie.”

Hoe werkt het?

“Het werkt simpel en eenvoudig. Vul een e-mailadres, vluchtnummer en vluchtdatum in op de app en de hoogte van de compensatie wordt per mail opgestuurd.”

 

Wat zijn de facts?

“De app is nu sinds ruim een week beschikbaar en in de eerste dagen een paar honderd keer gebruikt via iPhone, Android, Blackberry en SMS. De reacties van de gebruikers zijn positief.”

Wie was betrokken?

ARAG heeft voor een groot deel inhouse aan deze applicatie gewerkt, voor de vormgeving en technische deel van de app hebben wij gebruik gemaakt van een aantal externe partijen.”