Gespot

Automatisering Gids app: Voor het laatste ICT nieuws

0

Automatiseringsapp_LogoMet de gratis Automatiserings Gids app lees je het laatste IT-nieuws van de Automatisering Gids op je iPhone. Daarnaast kun je als lezer het nieuws personaliseren. Marieke Rooswinkel van Redfive, ontwikkelaar van de app, vertelt.

Wat is het?

“Met de app kan iedere uitgever zijn content snel en eenvoudig mobiel beschikbaar kan stellen. Zo kun je de content op ieder moment van de dag, eenvoudig op je iPhone lezen.

Met Automatisering Gids app krijgen de lezers een betere gebruikservaring en zijn ze in staat het nieuws te personaliseren. De lezer kan zelf push notificaties instellen om nieuws uit zijn of haar persoonlijke interessegebied te ontvangen.”

Waarom dit initiatief?

“Bezoekers van AutomatiseringsGids gebruiken met toenemende mate mobiele devices om de site te bezoeken. We willen hen een zo goed mogelijke gebruikerservaring leveren. Als start hebben we de belangrijkste functie van de website, het nieuws, eruit gepakt en gekeken hoe we dit het beste konden presenteren. Het gebruik van een platform (die van Redfive) stelt ons in staat om snel een app te ontwikkelen waar we, naast het laatste nieuws, ook persoonlijke nieuwsfilters kunnen bieden. Redfive wilde haar expertise op dit gebied laten zien om in korte tijd een mooie app tegen minimale prijs te ontwikkelen.”

Hoe werkt het?

“Content kan direct vanaf de websites worden gescraped en opgeslagen op de platform server. De content wordt dus real-time vanaf de website in de app gepubliceerd. Hierdoor is geen enkele aanpassing aan de website nodig en blijft de app zonder extra inspanning up-to-date. Door de inzet van de platform server is het ook mogelijk de app in de toekomst geschikt te maken voor andere platforms als Android en Windowsmobile.

De app controleert ieder half uur het laatste nieuws, artikelen, dossiers, et cetera. Maakt hier html van voor op de iPhone en plaatst dit op het platform. Per item wordt de informatie opgeslagen, hieruit kunnen we per bezoeker, terughalen welk item, wanneer en hoe vaak is bekeken.”

Wat zijn de facts?

“Na vier maanden heeft de app ongeveer 5% van het verkeer van de website. Wat met name opvalt is dat er meer pagina’s bekeken worden. Het businessmodel is vooral gebaseerd op advertenties. Daarnaast staan er in de dossiers ook achtergrondartikelen die alleen voor abonnees beschikbaar zijn.”

Wie is er betrokken?

“Opdrachtgever voor de Automatiserings Gids app is uitgever Sdu. Redfive ontwikkelde de app.”