Gespot

AVdirect: Audiovisueel verhuurplatform

0

Op audiovisueel verhuurplatform AVdirect staat een overzicht van verhuurders van audiovisuele producten. Hierdoor ontstaat er een zeer groot aanbod van te huren producten door heel Nederland. Sander Olislagers, directeur AVdirect, vertelt.

Wat is het?

AVdirect brengt verhuurders van audiovisuele producten (bijvoorbeeld videocamera’s, professioneel licht en geluid) bij elkaar op een centrale website, zodat er een zeer groot aanbod ontstaat van te huren producten door heel Nederland. AVdirect biedt huurders vervolgens de mogelijkheid om via internet deze audiovisuele producten te vergelijken op prijs, beschikbaarheid, kwaliteit en service en deze producten vervolgens bij de meest aantrekkelijke verhuurder te reserveren.”

Waarom dit initiatief?

“In Nederland zijn zo’n 1500 AV-verhuurders actief. Typerend aan veel van deze verhuurders is dat zij zich als technisch specialist nog teveel focussen op het product en te weinig op de behoefte van de klant. Veel verhuurders vertrouwen op hun bestaande klantenkring en laten kansen om nieuwe klanten te bereiken liggen.
Door het bundelen van verschillende type AV-verhuurders (licht, geluid, videocamera’s, beamers, et cetera) ontstaat een veel aantrekkelijker aanbod van allerlei verschillende producten. Huurders kunnen op een laagdrempelige manier alle gewenste producten huren bij de meest aantrekkelijke verhuurders. Het samenbrengen van AV-verhuurders door heel Nederland zorgt dus voor een aanzienlijk groter bereik voor individuele AV-verhuurders.
Het koopbeslissingsproces (oriëntatie, afweging, besluit tot het plaatsen van een order) vindt online plaats zonder dat daar een fysieke vertegenwoordiger bij noodzakelijk is. Reserveringen worden direct afgerekend door de hurende partij, geen offerte traject dus. Op deze manier komen verhuurder en huurder pas fysiek met elkaar in contact wanneer de huurder besloten heeft om het product te huren. Dit bespaart de verhuurder een hoop tijd en kosten, waardoor hij een flink stuk marge kan terugpakken.”

Hoe werkt het?

“AVdirect werkt als volgt. Als verhuurder ga je op zoek naar de oplossing die voor jou het beste geschikt is. Of dit nu een losse videocamera is of een geluidsset voor 500 personen, alles is onderverdeeld in categorieën. Heb je gevonden wat je nodig hebt dan zie je direct welke verhuurders het product aanbieden, hoeveel zij er op voorraad hebben en welke prijs zij rekenen.

Accepteer cookies

Daarbij is het verstandig je te realiseren dat transportkosten een belangrijk deel uitmaakt van de uiteindelijk verhuurprijs. Gelukkig worden ook deze prijzen aangegeven en tot op de cent uitgerekend wanneer je een adres opgeeft. Als huurder heb je de tevens mogelijkheid om een gecombineerde order te maken. Zo kun je de videocamera bij verhuurder x tegelijk met het statief van verhuurder y huren.
Zoals je gewend bent bij iedere webshop kun je de reservering voltooien door je gegevens te noteren, aan te geven waar en wanneer de producten geleverd moeten worden en vervolgens alles af te rekenen via iDeal of Creditcard.”

Wat zijn de facts?

“Een eerste groep verhuurders heeft zich al verbonden aan AVdirect, voordat we live zijn gegaan. In de komende maanden zullen er veel meer verhuurders worden aangesloten, zodat het aanbod groot genoeg wordt. Verhuurders betalen een maandelijkse vergoeding in ruil van het plaatsen van hun producten. Daarnaast betalen zijn ook een kleine commissie wanneer zij omzet realiseren via AVdirect.”

Wie is er betrokken?

AVdirect is ontwikkeld door Wave Concepts BV, een crossmedia concept development firma die zowel in opdracht van anderen als voor eigen exploitatie nieuwe media concepten ontwikkeld met sterke focus om interactieve websites en mobiele applicaties. Daarnaast is Caele Holding betrekken bij AVdirect als investeringsfirma. Caele Holding richt zich voornamelijk op angel investment, het ondersteunen van start-up en strategisch en financieel advies.”