Gespot

Avvie app: Je bed and breakfast managen

0

Compleet reserveringsmanagement voor B&B’s via de iPhone. Een gesprek met Hugo Lingeman over de Avvie app.

Wat doet de applicatie?

“B&B’s kunnen met de nieuwe iPhone app van Avvie al hun reserveringen nu via de iPhone managen. Dat betekent dat ze geen boekingen meer hoeven mis te lopen als ze zelf onderweg zijn. De app maakt onderdeel uit van de Avvie B&B Calendar: een eenvoudig te gebruiken kalendersysteem met een managementdeel, een kalender op de site van de B&B en nu dus ook een iPhone app.”

Waarom deze applicatie?

“Veel bed and breakfasts worden gerund door mensen die daarnaast ook nog een gewone baan hebben. Dat betekent dat ze vaak pas ‘s avonds achter hun PC kruipen om de reserveringen van die dag bij te werken. Maar gasten sturen meestal naar meerdere B&B’s een reserveringsverzoek en te laat reageren betekent dat je de boeking misloopt. Door alle belangrijke functies via de app aan te bieden kan de B&B eigenaar nu altijd en overal zijn reserveringen doen. Dat betekent meer boekingen binnenhalen en dus omzet.”

Hoe werkt de applicatie?

“Met de app ziet een eigenaar de verzoeken die er binnenkomen, hij kan de boeking wel of niet accepteren en direct één van de eigen standaard e-mails versturen. Daarmee zijn de belangrijkste stappen van het boekingsproces op de iPhone te managen. Als de B&B eigenaar een boeking accepteert, is op dat zelfde moment de kalender op de website van de bed and breakfast geüpdate.

Voor B&B eigenaren die vermeldingen van hun B&B op veel verschillende sites hebben staan, is er ook goed nieuws: de kalender gaat gekoppeld worden aan een aantal belangrijke Nederlandse online B&B gidsen, zoals Weekendhotel en Erfgoedlogies. Dat betekent dat de eigenaar de kalender maar één keer bijhoudt en die beschikbaarheid wordt dan automatisch op andere aangesloten sites bijgewerkt.”

 

Wat zijn de facts?

“De Avvie B&B Calender wordt inmiddels gebruikt door accommodaties in onder meer de USA, UK, Zweden, Italië, Spanje, België en natuurlijk Nederland. De gebruikers zijn enthousiast. We krijgen commentaren als: ‘Zelfs makkelijk voor een digibeet,’ ‘Overtreft al mijn verwachtingen’ en ‘Goede app voor een goed boekingssyteem’. Een abonnement op de online kalender kost € 79 per jaar, de iPhone app kost eenmalig € 7,99 in de app store.”

Wie maakt de applicatie?

“Het initiatief van de Avvie kalender komt van mij en ik ben internetondernemer en B&B eigenaar. De webapplicatie is gebouwd door Bestebroer Company, de iPhone app door Nicolas Koenig van Toopia.”