Gespot

Baanbrekerzorg: Voor de nieuwe zorggeneratie

0

Carrièreplatform voor studenten op zoek naar een stage of baan. Een gesprek met Jorrit Kreek over Baanbrekerzorg.

Wat doet de site?

“Baanbrekerzorg is onderdeel van het crossmediale carrièreplatform ‘baanbreker zorg en welzijn’ dat zich al 10 jaar exclusief richt op de nieuwe zorggeneratie, scholieren en studenten die willen werken in de zorg- en welzijnsector. Naast de website geven we een studieagenda en jaargids uit met daarin presentaties van zorginstellingen en –opleidingen.

De website helpt starters op de zorg- en welzijnsarbeidsmarkt bij het zoeken en vinden van een stage, baan en/of (vervolg-)opleiding. De site bevat vacatures, opleidingen, presentaties van instellingen en scholen, relevante nieuwsfeeds, een weblog met leuke filmpjes en serieuzere berichten. Met een matchservice worden vraag en aanbod automatisch bij elkaar gebracht.

Waarom deze site?

“Sinds de oprichting 10 jaar geleden hebben we een hele sterke positie gecreëerd op de scholen waar onze jaargidsen en studieagenda’s gedistribueerd worden. Onze website was eigenlijk altijd ‘het ondergeschoven kindje’. Tot begin dit jaar dus. Om tegemoet te komen aan de wensen van de ‘web 2.0’ generatie hebben we de website totaal vernieuwd. Doelstelling is om nu ook de scholieren en studenten die zich online oriënteren optimaal te bedienen. Inspiratie hebben we opgedaan uit verschillende gesprekken met studenten en met onze contactpersonen bij instellingen en opleidingen.”

Hoe werkt de site?

“De site werkt heel simpel; ben je op zoek naar werk in de zorg- en/of welzijnsector dan surf je in het aanbod van stages en vacatures. Je kan ook een profiel aanmaken met daarin je genoten opleiding, regiovoorkeur, gewenste werkveld of opleiding en CV. Op het moment dat er een vacature/stage wordt geplaatst die matcht met je profiel dan krijg je een alert-mail van de betreffende instelling. Hetzelfde geldt voor als je op zoek bent naar een (vervolg)opleiding.

Zorginstellingen- en opleidingen die een abonnement afgesloten hebben, kunnen naast het plaatsen van vacatures, stages en opleidingen, ook video en meerdere foto’s toe voegen aan hun presentatie. Onze klanten hebben verder toegang tot een dashboard waarmee ze op ieder gewenst moment hun presentatie, vacatures, stages en/of opleidingen kunnen plaatsen en aanpassen. Daar krijgen ze ook inzicht in alle belangrijke statistische gegevens (aantal views presentatie, vacatures, stages, eigen website, respons op presentaties, vacatures, stages en opleidingen). De database met profielen van scholieren en studenten is ook via het dashboard toegankelijk voor onze klanten. Van profielen die voldoen aan de zoekcriteria van de instellingen en opleidingen ontvangen zij eveneens een automatische gegenereerde mail-alert.”

 

Wat zijn de facts?

“Belangrijk is dat studenten Baanbrekerzorg nu al na een paar weken veel beter weten te vinden. Dankzij een aantal belangrijke aanpassingen in het kader van zoekmachine optimalisatie zijn we behoorlijk gestegen naar een goed vindbare plek binnen Google. Binnenkort starten we een poster- en flyer campagne op de scholen om de vernieuwde site nog meer onder de aandacht te brengen.”

Wie maakt de site?

Baanbrekerzorg is in opdracht van ‘baanbreker zorg en welzijn’ in Amsterdam gemaakt door Ocen in Breda. De dagelijkse webredactie doen Cees ten Thije en ik. Wij zijn de mannen achter baanbreker zorg en welzijn. De poster- en flyer campagne is uitgevoerd en ontworpen door Sander Frans van Wantid. De jaargidsen en studieagenda’s worden in samenwerking met de in Breda gevestigde uitgeverij mo’media geproduceerd.”