Gespot

BarDoggy-app: Vind deals bij bars en cafés bij jou in de buurt

0

De meeste bars en cafés hebben wel eens een leuke aanbieding. Het probleem is alleen vaak dat je elke bar af moet om te zien wat die aanbieding precies is. Maar nu is er BarDoggy. Deze app laat je zien wat er bij jou in de buurt te halen is en welke feestjes er vanavond zijn. Tim de Kraker, oprichter van BarDoggy, vertelt. 

Wat is het?

“Als je wel eens uitgaat, dan is de BarDoggy-app precies wat je nodig hebt. Want met de app scoor je bij veel bars en cafés veel korting op drankjes. Het enige wat je hoeft te doen is de app met de digitale aanbieding aan de barkeeper te laten zien.

Vroeger had bijna elke bar afzonderlijk zijn eigen aanbiedingen. Maar met deze app heb je zo 500 leuke deals op een rijtje, gesorteerd op afstand van jouw huidige locatie. Daarnaast vind je in de app de adressen, foto’s en evenementen van meer dan 25.000 bars in Europa. Daardoor weet je precies wat er die avond om je heen te doen is. Uitgaan wordt dus nog leuker met BarDoggy!”

Waarom dit initiatief?

“Tot onze verbazing is het anderen nog nooit gelukt om succesvol een kortingsplatform voor bars, clubs en cafés te lanceren in Nederland. Veel van deze initiatieven richten zich bijvoorbeeld meer op restaurants (zoals Groupon, Just-Eat en Thuisbezorgd). En nog niemand had de focus op het nachtleven gelegd, met het idee om daar een breed gedragen platform voor uit te rollen. En dat terwijl elke week miljoenen Nederlanders op zoek gaan naar een gezellige, leuke avond. Wij vonden het dus de hoogste tijd om dit te doorbreken.

Ons gedachtegoed is dat het in de horeca gaat om het vullen van je vierkante meters. Zijn die leeg, dan moet je prijs omlaag, en zijn ze vol, dan kan je prijs omhoog. Dit is precies hoe ook de luchtvaart, de hotelbranche en tal van andere sectoren werken. Nu is het dus tijd om de clubs en cafés op die manier te vullen en de horecasector, als het ware, te ontwrichten.”

Hoe werkt het?

“Je kunt de app downloaden in de Apple Store en Google Play Store. Als je de app opent, klik je op ‘Deals’ rechtsonder, waarna je een leuke deal kiest. Eenmaal in de bar of het café laat je de deal aan de barman zien om hem te laten activeren. Hij of zij drukt dan vier seconden op de gele deal-knop. Zo simpel is het!”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“BarDoggy is in maart gelanceerd in Amsterdam. Er zijn rond de 150 horecalocaties aangesloten in Nederland (50 in Amsterdam), die samen bijna 500 deals hebben. Maandelijks hebben we 3500 unieke gebruikers die samen ongeveer 50.000 verschillende pagina’s in de app bekijken. Er worden ongeveer 400 deals per maand gebruikt. En elke maand komen er 20 tot 30 bars en 75 aanbiedingen bij in de app. De recensies in de app-stores zijn veelal lovend, en als er soms iets niet goed werkt proberen we dat natuurlijk zo snel mogelijk op te lossen.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik, Tim de Kraker, ben de bedenker en oprichter van BarDoggy. De vormgeving van de app is gedaan door Fabian Krieger. Sebastiaan Mulders en Dennis Bruijn hebben de app geprogrammeerd. Jeroen Post (TMF/SlamFM/RTL) is ambassadeur. En Teun Verkaik is de Business Angel.”