Gespot

Barts Fishtales: Leer koken met vis op Instagram

0

Fish Tales is een Instagram-kookprogramma, met super korte kookvideo’s. We hebben Fish Tales bedacht om te laten zien dat het helemaal niet lastig is om vis te bereiden en om de Nederlandse consument kennis te laten maken met Fish Tales-producten. Kristian van Kuijk, PR & marketing-verantwoordelijke voor Barts Fishtales, vertelt.

Wat is het?

"Met dit hele korte Instagram-kookprogramma (de video's duren maximaal vijftien seconden) leren we je hoe makkelijk het is om vis te bereiden. Volg ons via Instagram voor super korte kookvideo's met visrecepten, tips en trucs."

Waarom dit initiatief?

"Met Fish Tales willen we laten zien dat vis makkelijk te bereiden is. Om dit te benadrukken is gekozen voor de korte video's op Instagram. Door social media op een informatieve manier te gebruiken, en hier dus niet alleen onze producten ten toon te stellen (zoals door de meeste merken gedaan wordt), laten we iets zien waar de gebruiker wat van leert of aan heeft."

Hoe werkt het?

"Heel simpel. Je volgt ons via de Instagram-app op je telefoon en de video's verschijnen in je tijdlijn. De video's gaan over vis in het algemeen. Van de vangst tot pan. Ook het verhaal van de vis, de vissers en visboeren zelf komen in het programma voorbij. Fish Tales staat namelijk voor transparantie in het duurzaam en verantwoordelijk vangen van vis."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Het eerste weekend na de lancering van de introductievideo heeft Fish Tales al meer dan 100 followers. We hopen dat dit aantal gaat groeien naarmate er we meer instructievideo's plaatsen. Geïnteresseerden zonder Instagram kunnen de video's op Facebook bekijken."

Wie is er bij betrokken?

"Bart van Olphen is de opdrachtgever en eigenaar van het merk Fish Tales. Reclamebureau Natwerk is de bedenker en producent van de gehele campagne, waarbij, naast het Instagram-kookprogramma, ook activaties in de de vorm van een Fish Tales popup-restaurant, koken vanuit een vissersboot voor de Albert Heijn en een kook-app voorbij zullen komen."