Gespot

Belastingwijzer app: Naslagwerk voor fiscale wet- en regelgeving

0

De Belastingwijzer app is een naslagwerk voor fiscale wet- en regelgeving. Handig hulpmiddel bij het doen van de belastingaangiften of het snel opzoeken van regelingen voor het personeel. Yvonne van den Hurk, medewerker op de communicatieafdeling van Baker Tilly Berk, vertelt.

Wat is de Belastingwijzer app?

“De Belastingwijzer app helpt je wegwijs te worden in de belastingwetgeving van Nederland. De app bevat de fiscale wet- en regelgeving en is daardoor een handig naslagwerk bij het doen van de belastingaangifte of opzoeken van regelingen voor de onderneming om zo optimaal gebruik te maken van de fiscale voordelen.”

Waarom dit initiatief?

“De Belastingwijzer wordt al jaren door Baker Tilly Berk in boekvorm uitgebracht. De inhoud van de Belastingwijzer is echter zeer geschikt om online beschikbaar te stellen. Daarmee wordt de inhoud goed doorzoekbaar en kun je snel en eenvoudig de benodigde regelgeving opzoeken. Je kunt de iPad naast je pc, laptop of papieren aangifte leggen en snel opzoeken welke voordelen te behalen zijn. Daarnaast leert de ervaring dat er gedurende het jaar regelmatig wijzigingen in de belastingwetgeving zijn. Die wijzigingen kunnen in het boekje natuurlijk niet meer worden bijgewerkt, maar worden nu eenvoudig in de app verwerkt met behulp van automatische updates die via de App Store worden aangeboden. Zo is de inhoud van de Belastingwijzer app altijd up-to-date.”

Hoe werkt de Belastingwijzer app?

“De Belastingwijzer app kun je gratis downloaden in de App Store en werkt heel eenvoudig. Met behulp van de inhoudsopgave met een overzicht van de verschillende belastingsoorten kun je door de informatie heen bladeren en vind je per belastingsoort de bijbehorende bepalingen. Je kunt ook zoeken met de uitgebreide zoekfunctie of gebruikmaken van de vooraf geselecteerde zoekwoorden. Dan verschijnen de bepalingen die van toepassing zijn op dat zoekwoord. Via de app kun je ook rechtstreeks een vraag stellen aan een van de experts van Baker Tilly Berk.”

 

Wat zijn de facts?

“Sinds de Belastingwijzer app twee weken geleden live ging is deze een kleine 2.000 keer gedownload. We zijn echter pas recent gestart met de communicatie dus over de resultaten valt nog niet heel veel te zeggen. Er is bewust gekozen om de app als offline applicatie aan te bieden, zodat de inhoud ook zonder internetverbinding is te raadplegen. De app neemt heel weinig ruimte in, maar 2,5 MB. Op basis van de ervaringen van de gebruikers gaan we deze app nu verder ontwikkelen.”

Wie is er betrokken bij de Belastingwijzer app?

“Deze app is in samenwerking met Mindbench Active Media en Fiscaal up to Date ontwikkeld.”