Gespot

Bereik: Ondernemer? Gebruik je mobiele telefoon als telefooncentrale

0

Bereik is een soort van telefooncentrale voor je mobiele telefoon, speciaal voor zzp’ers en kleine ondernemingen. Zo kun je een vast nummer op je mobiele telefoon gebruiken, en heb je overal controle over je telefonische bereikbaarheid. En je mist nooit meer een gesprek. Jeroen van Vierzen, medeoprichter van Bereik, vertelt.

Wat is het?

“Met Bereik heb je in feite een complete telefooncentrale in je broekzak. Wij brengen functionaliteit die al jaren bekend is van de vaste telefonie-oplossingen nu voor het eerst naar je mobiel. Zo kun je bijvoorbeeld een professioneel welkomstbericht afspelen, bepalen wat er buiten je openingstijden moet gebeuren, een keuzemenu instellen en veel meer. Features om je beter bereikbaar te maken. Bereik is dus echt uniek, een nieuw concept binnen de telecombranche.”

Waarom dit initiatief?

“Vaste telefonie gaat op termijn verdwijnen. Er is steeds meer behoefte aan flexibiliteit: ondernemers zijn mobieler en hebben minder vaak een vaste werkplek. Een telefooncentrale is dan geen oplossing, en dus vallen veel ondernemers terug op een mobiele telefoon. Dat is qua uitstraling niet ideaal, en je hebt totaal geen flexibiliteit. Het gevolg is dan dat veel kleine ondernemers slecht bereikbaar zijn. In de afgelopen jaren zagen wij dan ook (vanuit mijn vorige onderneming) een steeds grotere vraag ontstaan naar een zakelijke telefonie-oplossing die werkt op je mobiele telefoon. Nu, bijna een jaar later, hebben we die oplossing.”

Hoe werkt het?

“Simpel, je gaat naar onze website  en kiest (of verhuist) zelf een nieuw vast telefoonnummer. Dit nummer is direct actief en komt binnen op je mobiele telefoon. Je krijgt vervolgens toegang tot ‘Mijn Bereik’ waar je dat nummer helemaal naar wens kunt instellen. Zo kun je instellen wanneer je bereikbaar wilt zijn, wat je wilt dat we doen als iemand je niet kan bereiken, welke mobiele nummer(s) we dan moeten proberen te bereiken en veel meer. Ook bieden we een handig dashboard aan waarin je direct ziet hoe bereikbaar je eigenlijk bent.

Het werkt overal en op elk apparaat (dus ook op je smartphone). Dat is vooral handig als je onderweg bent, in een meeting zit of bij een klant bent. Je kunt in een handomdraai je oproepen even snel doorzetten naar (bijvoorbeeld) een collega of een antwoordapparaat die professioneel is ingesproken door onze voice-over (Eva Zeijlstra, bekend van TomTom en TV). Net wat je wilt. Onze abonnementen beginnen al vanaf 10 euro per maand, en je kunt gewoon je huidige mobiele telefoon (en provider) blijven gebruiken. Daarbij mag je onze dienst de eerste 30 dagen gratis uitproberen, zonder verplichtingen.”

https://vimeo.com/126721907

Wat zijn de belangrijkste facts?

“We zijn nu een paar weken live en hebben al veel  ondernemers mogen verwelkomen als klant. Het concept slaat goed aan, de feedback die we ontvangen is uiterst positief en we zijn zelfs al gevraagd om onze oplossing te presenteren op de Week van de Ondernemer in Groningen. Op dit moment zijn we ons aan het focussen op de ontwikkeling van een mobiele app waarmee je ook (goedkoop) met je vaste nummer kunt uitbellen, we verwachten de app later dit jaar te kunnen lanceren. Daarnaast blijven we natuurlijk actief de feedback van onze klanten verwerken.”

Wie is er bij betrokken?

“Het idee achter Bereik komt van mijzelf (Jeroen van Vierzen, CEO). In mijn vorige onderneming, Tellix Telecom, kregen we veel aanvragen voor een dienst zoals Bereik die nu aanbiedt. Daar hoefden we dus niet lang over na te denken. Ik ben toen om tafel gaan zitten met collega-ondernemer Jesper Paardekooper (eigenaar van internetbureau GrandSlam Media, nu onze CTO) en zo zijn we een jaar geleden aan de slag gegaan om deze oplossing te ontwikkelen. Inmiddels werken we in een team van vier man aan de constante verbetering van Bereik.”