Gespot

Betaald.nu: Handel je tweedehands verkoop snel & veilig af

0

Betaald.nu is een handelsplatform dat zich focust op de afhandeling van een tweedehands verkoop, bijvoorbeeld via Marktplaats. Niet meer wachten op een betaling en op de bank, maar direct weten dat je product daadwerkelijk is verkocht en betaald! Zo weet je als verkoper waar je aan toe bent. Frits Polman, initiatiefnemer van Betaald.nu, vertelt.

Wat is het?

“Betaald.nu is een handelsplatform waar koper en verkoper van tweedehands producten bij elkaar komen om het product te betalen en de verkoop af te ronden, nadat zij elkaar hebben gevonden op een van de vele bestaande tweedehands aanbodsites. Producten aangeboden op ons platform worden betaald per iDEAL (of Bancontact voor de Belgische gebruiker). Omdat deze betaling meteen wordt verwerkt, wordt de verkoper van het product direct op de hoogte gesteld van de geslaagde verkoop.

Er hoeven vervolgens geen dagen te verstrijken waarop je moet wachten op de bank, de garantie van betaling is immers al geleverd. Betaald.nu maakt vervolgens het bedrag, met aftrek van de transactiekosten, over op de bankrekening van de verkoper.”

Waarom dit initiatief?

“Als ondernemers en gebruikers van iDEAL kennen wij allebei de voordelen van het ontvangen van realtime bevestigingen van betalingen, of het nou twee uur ’s middags is of twee uur ’s nachts. Wij vinden dat ook particuliere verkopers dit mogen kunnen ervaren, helemaal als het gaat om handelen met een vreemde. Daarom hebben we dit platform opgezet.”

Hoe werkt het?

“Als verkoper van een tweedehands product maak je in een simpele stap een account aan. Op dit persoonlijke account vind je al je toegevoegde producten, en kun je je verkoophistorie inzien. Na het vinden van een potentiële koper op een van de vele tweedehands aanbodsites, en na het overeenkomen van een prijs, kan de verkoper gemakkelijk het product aanbieden op ons platform, waarna er een unieke productcode en een aankooplink wordt gegenereerd. Een van deze twee wordt vervolgens doorgestuurd naar de koper, die hiermee in een simpele stap, zonder account, het product betaalt en zo de koop sluit.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“We hechten veel waarde aan open- en eerlijkheid. Allebei zijn we daarom persoonlijk te bereiken op vele manieren die terug te vinden zijn op onze website. Op het moment zijn we bezig met het toevoegen van betaalmethoden als creditcard. Zo kan iedereen straks gebruik maken van zijn favoriete methode.”

Wie is er bij betrokken?

“Betaald.nu is opgericht door mijn compagnon Sjoerd van Oevelen (1992) en ikzelf, Frits Polman (1993). Samen ondernemen wij om met de best uitgedachte oplossingen de meer en minder vanzelfsprekende dingen in het leven te versimpelen.”

Bron:   Betaald.nu