Gespot

Brandstofplanner: Vind de laagste prijs

0

Waar op jouw route tank je het voordeligst? Een gesprek met Dave Schalk over Brandstofplanner.

Wat doet de site?

“Brandstofplanner helpt om de goedkoopste brandstof langs een route te vinden en rekent uit waar het goedkoopst getankt kan worden. Je kunt je route opgeven en vindt dan gratis de goedkoopste brandstofprijzen op deze route, zodat je  in één oogopslag de beste keus kan maken voor de volgende tankstop. Ook wordt er rekening gehouden met omrijden en verbruik. Hiermee kun je wel honderden euro’s per jaar besparen.”

Waarom deze site?

“wij moeten zelf vaak lange stukken rijden en wilden daarom graag weten waar de goedkoopste brandstof op die specifieke route te vinden is. Helaas konden we op bestaande sites alleen op een stad of regio zoeken en moesten we daarna weer uitrekenen in welke stad we het beste konden tanken.

Daarom hebben wij  een script gemaakt dat de brandstofprijzen ophaalt en uitrekent waar het goedkoopst getankt kan worden. Omdat wij er van overtuigd zijn dat meer mensen dit willen weten hebben we er een site voor gemaakt en dat is Brandstofplanner geworden.”

Hoe werkt de site?

“Voer in het “Van” blok je startpunt in. Als je de postcode weet vul je alleen de postcode in, anders vul je  straat en plaats in. Je eindpunt vul je in op dezelfde wijze in het “Naar” blok. Kies vervolgens de brandstof die je wil tanken en klik op de “Bereken route” knop.

Standaard zoeken wij op tankstations die niet meer dan 5km van je route afliggen en gebruiken wij een tankinhoud van 40 liter met een verbruik van 1 op 17. Deze gegevens kun je naar eigen behoefte aanpassen.

Brandstofplanner berekent dan met de ingevoerde gegevens een overzicht van de route en de goedkoopste tankstations aan deze route. Door middel van het plus-teken kun je een tankstation aan de route toevoegen en kun je deze eventueel uitprinten. Je kunt ook de route opslaan voor later gebruik en deze route kun je ophalen met een verkorte URL.”

 

Wat zijn de facts?

“Meer dan 3500 tankstations zitten in de database. En al honderden routes zijn berekend om de goedkoopste tankstations te vinden. Een toenemend aantal automobilisten weet onze site te vinden. Wat wij met deze site hopen te bereiken is dat de concurrentie tussen de pomphouders leidt tot lagere prijzen aan de pomp.”

Wie maakt de site?

“Pim Pronk en en ik, Dave Schalk, allebei uit Oosterhout (NB) maakten Brandstofplanner. Wij zijn twee vrienden met een achtergrond in automatisering en web-development.”