Gespot

Brandsupply: Vraag en aanbod op de creatieve markt

0

Creative brand services bij elkaar op een marktplaats. Een gesprek met Orlando Kreileman over Brandsupply.

Wat doet de site?

Brandsupply is een on-line marktplaats voor creative services. Oftewel, Brandsupply brengt online vraag en aanbod op het gebied van creative brand services bij elkaar. Dit kan een huisstijl of logo zijn, maar ook een advertentie, webdesign, bedrijfsnaam etc. Wij helpen start-ups, ZZP’ers, MKB’ers en verenigingen & stichtingen aan een creatief ontwerp. Iets wat vooralsnog vooral bestemd was voor grotere budgetten/bedrijven. Daarnaast hopen wij creativiteit buiten de gebaande paden te faciliteren door designers een kans te geven hun creaties on-line aan te bieden aan opdrachtgevers.”

Waarom deze site?

“Traditionele bureaus bevinden zich door de hoge kosten vaak buiten het bereik van die ondernemer, vereniging of stichting met dat pracht idee. En die neef of kennis is wel handig met een computer, maar heeft hij nou echt verstand van branding?
Dat probleem werd onze ambitie. Brandsupply probeert het gat te vullen tussen de, vaak dure, ontwerpbureaus en die neef of hobbyist. Uiteindelijk krijgt de opdrachtgever meer diversiteit/keuze voor minder geld. Natuurlijk wordt kwaliteit hierbij niet uit het oog verloren.”

Hoe werkt de site?

“Elk project wordt gestart met een briefing waarin alle wensen, zoals behoeften maar ook prijs en looptijd, door de opdrachtgever worden beschreven. Daarna volgt een sterk interactief proces waarbij designers ontwerpen inzenden en de opdrachtgever deze beoordeeld, van commentaar voorziet en daarmee richting geeft aan het project. Alles is voorzien van geautomatiseerde processen zoals een koppeling met e-mailboxen, zodat men weet wanneer er activiteit binnen het project plaatsvindt.

Daarnaast heeft iedereen een eigen profiel waarmee portfolio’s worden opgebouwd en persoonlijke berichten kunnen worden verstuurd. Aan het einde van de projectperiode kiest de opdrachtgever een winnaar waarmee deze het intellectuele eigendom van dat ontwerp verkrijgt in ruil voor de eerder (zelfgekozen) prijs die de winnende designer ontvangt.”

Wat zijn de facts?

“We zijn echt net gestart en hebben nagenoeg nog geen ruchtbaarheid aan de site gegeven, maar binnen no-time waren er al 100 designers lid van Brandsupply. Het eerste project dat we hebben geplaatst is een advertentie voor onze introductiecampagne en laat zien dat de designers erg actief zijn. We hebben grote plannen en gaan vol goede moed de toekomst tegemoet.”

Wie maakt de site?

“Doordat Brandsupply grotendeels uit ‘user generated content’ bestaat, zijn het de leden en de markt die de site tot een succes moeten maken. De basis is gelegd door Brandsupply, een Nederlands bedrijf dat gevestigd is te Amsterdam maar tevens partners in het buitenland heeft.