Gespot

BuboBox: Verzamel video testimonials van je fans

0

BuboBox is een word-of-mouth platform waarmee je consumenten kunt vragen om, door middel van video testimonials, hun mening te geven over je product of dienst. Koen Stevens, CEO van BuboBox, vertelt over het initiatief.

Wat is het?

"BuboBox is een online platform dat de kracht van mond-tot-mond reclame gebruikt. Door middel van videogetuigenissen kunnen consumenten hun mening geven over een product of dienst en zo worden ze meer betrokken bij het bedrijf. BuboBox is voor kleinere en grote bedrijven geschikt. Kleinere bedrijven kunnen gebruik maken van de eenvoudige integratie (kopiëren en plakken van enkele regels code) binnen de website of op Facebook. Aan grote merken biedt het platform de kans om om online buzz te gaan genereren voor het merk, met een grotere merkbekendheid tot gevolg.

Onderzoek toont aan dat maar liefst 90% van de mensen zich laat beïnvloeden door de mening van vrienden online en offline. BuboBox is dan ook een sterk platform om de mening van deze personen via video te vangen en online te laten verspreiden om zo andere mensen te kunnen beïnvloeden."

Waarom dit initiatief?

"Bubobox werd begin 2011 ontwikkeld begin, toen ik geen oplossing vond voor een probleem waar ik zelf mee worstelde. Voor een eigen ontwikkelde restaurantvideogids zocht ik een mogelijkheid voor de bezoekers van de restaurants om eenvoudig via de webcam na het bezoek hun mening over het restaurant te geven, binnen een geïntegreerd proces. Er was geen geschikte oplossing voor op de markt en het alternatief (professionele videoproductie) bleek te duur, na opnames in een 5-tal landen. Het team achter BuboBox besloot daarom om, na een succesvolle doorstart en validatie binnen de Amerikaanse start-up school Founder Institute, het product zelf te gaan ontwikkelen."

Hoe werkt het?

"Bubobox kan in zijn meest eenvoudige vorm gebruikt worden om klanten video testimonials te laten achterlaten over een bepaalde dienst of service van een bedrijf, of in een bredere context, om de ware ambassadeurs van een merk te identificeren door het opzetten van online wedstrijden, meestal gebaseerd op videocontent die de fans zelf maken.

Fans kunnen via hun webcam of smartphone deelnemen via een Facebook tab of landingspagina van het merk. Ze kunnen hun zelf gemaakte videocontent delen via alle mogelijke sociale kanalen en op die manier punten verdienen, gekoppeld aan een wedstrijdsysteem. Zo komen uiteindelijk de echte fans naar boven, de fans die hun videocontent online het meest delen en die vaak op een ludieke en altijd entertainende manier authentieke reclame maken voor het merk.

Het merk kan er eveneens voor kiezen om de beste fans een leuke beloning te geven. Als eindresultaat van dergelijke online acties kun je als merk diverse resultaten bereiken: er wordt online meer gepraat over je merk, het zorgt voor een verrijking van de e-maildatabase, we bieden uitgebreide statistieken over de actie en een goede kijk op de belangrijkste beïnvloeders tussen je fans."

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

"BuboBox werkt met een abonnementsysteem, waarbij een maandelijks bedrag betaald wordt. Daarnaast maken we ook ruimte voor projectmatig werk. Zo konden we het vertrouwen al winnen van partijen zoals ABInBev, ING, Sierra Wireless, Mondelez, Henkel, TBWA, Unilever en meer bedrijven.

Deze samenwerking gaat soms rechtstreeks en soms via een digitaal agentschap. Alleen al het laatste jaar verwerkte BuboBox meer dan 10 miljoen video's via het platform. Onlangs ontvingen we een investering van 625.000 euro door o.a. Internet Attitude & iMinds."

Wie is er bij betrokken?

"Naast de vaste medewerkers en freelancers die bij het verhaal betrokken zijn, zijn Wim Mostmans en ikzelf, Koen Stevens, de grondleggers van het concept. Wim is een ervaren programmeur, die het zelfs tot best-verkopende programmeur heeft geschopt op CodeCanyon, een community met wereldwijd miljoenen gebruikers. In het verleden heb ikzelf een web content management & videoproductiebedrijf gehad en ik combineer mijn passies nu binnen dit product. Ik ben daarnaast een afgestudeerde en intussen mentor van het Founder Institute in Brussel."