Gespot

Calendo app: Tips voor evenementen die bij jou passen

0

Zin om dit weekend iets leuks te gaan doen, maar geen idee wat? Calendo is een slimme aanbevelings-app die leert en voorspelt welke evenementen voor jou interessant zijn om te bezoeken. Eran Back, co-founder en CEO van Calendo, vertelt.

Wat is het?

“Calendo is een iPhone-app die voorspelt welke komende evenementen individuen echt moeten bezoeken. De resultaten zijn afgestemd op de voorkeuren van ieder persoon, in plaats van een one-size-fits-all-oplossing. Met Calendo kunnen gebruikers evenementen vinden (van grote evenementen zoals concerten en sportwedstrijden tot kleinere, lokale evenementen zoals feesten, yogalessen en tentoonstellingen) gebaseerd op hun eigen smaak, voorkeuren en locatie. Op die manier nemen we het gedoe van het besteden van kostbare tijd aan het zoeken en vinden van passende evenementen uit handen.”

Waarom dit initiatief?

“Terwijl we in 2011 aan het werken waren aan een andere startup, kwamen we erachter dat de meeste gebruikers (en vrienden) veel evenementen missen, alleen maar omdat ze niet wisten dat deze evenementen er waren. Tijdens de afgelopen vier maanden, de beta-fase, is het ons gelukt om het aantal events dat een gemiddelde gebruiker bezocht te laten toenemen, van één evenement tot 2,5 evenementen per week.”

Hoe werkt het?

“Op social media en websites worden elke dag duizenden evenementen besproken, maar mensen zien daar maar een fractie van. Meestal via Facebook, na het ontvangen van een uitnodiging, of als te zien is dat een vriend naar een evenement gaat. Calendo wil mensen helpen bij het maken van betere beslissingen over de evenementen die ze gaan bezoeken: de app is constant op zoek naar evenementen, prioriteert ze, en filtert voor iedere gebruiker alleen die evenementen eruit die hij of zij interessant vindt, gebaseerd op voorkeur en locatie.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De technologie van Calendo leert en implementeert automatisch de smaak en voorkeuren van iedere gebruiker door de tijd heen. Hoe vaker iemand Calendo gebruikt, hoe meer de app gepersonaliseerd wordt.

Het real-time algoritme analyseert informatie van verschillende bronnen, om achter top-evenementen, evenementen in het verleden, de gastheer of -vrouw, de locatie en het type evenement te komen. Daarna formuleert Calendo een ‘evenement-score’, welke de waarschijnlijkheid dat iemand het evenement interessant zal vinden, voorspelt. De afgelopen vier maanden was de beta-fase en is het gemiddeld aantal evenementen dat mensen bezochten al gestegen van vier evenementen tot dertien evenementen per maand.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik (CEO) en Dov Frank (CPO) hebben al vaak startups opgezet. De meeste recente was Tagsback, een platform voor het automatisch delen van foto’s, opgericht door Back. Frank, de oprichter van het social shopping-platform eGroupy, werkte bij Backweb technologies als Director of Engineering. Het duo was als team compleet toen Saar Wilf zich aansloot, een entrepreneur en oprichter van ‘Fraud Sciences’, een service die opgekocht is door eBay voor 169 miljoen dollar. Wilf wordt wel ‘half founder, half angel’, genoemd. Hij investeerde  500 duizend dollar in het initiatief en is voorzitter van de raad.”

Bron:   Calendo app  - Download