Gespot

Campingwijzer: Welke camping kies je?

0

Onderweg bekijken welke campings er in de buurt zijn. Een gesprek met Reineke Rensing over de Campingwijzer app.

Wat doet de applicatie?

“Op de applicatie kan je de campings van Kosmos Campingwijzer in Europa bekijken. Het unieke is dat je de kaarten en campings offline op kunt slaan, waardoor er in het buitenland geen verbinding hoeft worden gemaakt met het internet om de campings op te zoeken. Je kan thuis een gebied selecteren en opslaan en dit vervolgens (onderweg) raadplegen.”

Waarom deze applicatie?

“Als eerste op de Nederlandse markt biedt de Campingwijzer app een unieke feature; offline kaarten opslaan. Met deze app heeft de kampeerder de mogelijkheid om campings en de bijbehorende kaarten op de telefoon op te slaan. Zo wordt voorkomen dat er extra datakosten in het buitenland worden gemaakt. Wanneer verbinding is gemaakt met het 3G netwerk in Nederland of een gratis WIFI netwerk in het buitenland kan een gebied naar keuze worden geselecteerd. Nadat dit gebied is opgeslagen kunnen de kaarten met campings en campinginformatie onderweg offline geraadpleegd worden.”

Hoe werkt de applicatie?

“Start de applicatie op en slide met de vingers naar het gebied van je keuze. Selecteer een camping en bekijk de gedetailleerde campinginformatie. Je kunt het gebied ook opslaan, zodat je de campings later kunt raadplegen. Ook kun je  filteren, waardoor campings op de kaart wegvallen en alleen een specifieke selectie overblijft (dus: geschikt voor campers, min. 16 A stroom, zwembad aanwezig, enz).”

 

Wat zijn de facts?

“De Campingwijzer iPhone is tijdelijk verkrijgbaar voor slechts € 1,59. Binnen een week stond de app op nr 1 in de App Store in de categorie reizen in Nederland en België. Ook verscheen hij in de top 10 van betaalde apps.”

Wie maakt de applicatie?

aFrogleap is in juli 2009 opgericht als een specialistisch label van RapidSugar en speelt in op de grote vraag die is ontstaan door de nieuwe mogelijkheden van het mobiele kanaal. Zij bedenken, maken en optimaliseren applicaties en websites voor mobieltjes, waaronder de Campingwijzer app.”