Gespot

Careerwise: Carrièrekieswijzer voor starters en young professionals

0

Bij welk bedrijf match jij? Een gesprek met Sanne Bruinstroop van Careerwise.

Wat doet de site?

“Careerwise is een onafhankelijke carrièrekieswijzer voor starters en young professionals. Via een korte test ontdek je werkgevers waarmee je zowel op ‘harde’ als ‘softe’ persoonlijke kenmerken matcht, zoals interesses, drijfveren, competenties, cultuurvoorkeuren, studie en werkervaring. Via video’s, blogs en aanbevelingen ontdek je meer over de bedrijven die jou aanspreken en kun je bijvoorbeeld ook werkgevers bij jouw vrienden aanraden.”

Waarom deze site?

“Tijdens mijn studie was ik jaloers op studenten die precies wisten wat ze wilden. Ik had echt geen enkel idee en was blijkbaar niet de enige. Twintigers en dertigers zoeken steeds gerichter naar werkgevers die passen bij hun drijfveren en idealen. Ze willen niet meer een baan, maar de baan. Dat maakt de keuze voor een werkplek steeds lastiger: wat wil ik en wat kan ik eigenlijk? Volgens onderzoek heeft circa 70% van Generatie Y last van keuzestress en daar wil Careerwise hoogopgeleiden bij helpen.

Carrièregidsen bestonden natuurlijk al, maar werken met een beperkt aantal betalende bedrijven. Dat geeft geen realistisch beeld van alle mogelijkheden die er op de arbeidsmarkt zijn. Careerwise is opgezet vanuit de bezoeker: alle interessante bedrijven worden geïndexeerd. Een soort Iens-gids voor de carrièremarkt, dus! Hoe meer werkgevers zich bij Careerwise aansluiten, hoe beter en oprechter het advies dat we aan onze bezoekers kunnen geven.”

Hoe werkt de site?

“Bezoekers beginnen met het invullen van een korte carrièretest. Bij ‘Matchresultaten’ zie je een overzicht van bedrijven waar jij mee matcht en waarom. Als een bedrijf je aanspreekt, kom je via blogs en video’s meer over de werkgever te weten. Door het aanmaken van een persoonlijk profiel blijf je als bezoeker op de hoogte van jouw favoriete werkgevers, zoals carrièremogelijkheden en evenementen.”

 

Wat zijn de facts?

“Sinds de lancering vorige week hebben zo’n 500 mensen de test ingevuld en zijn de bedrijfsprofielen 8.000 keer bezocht. We zijn druk bezig met het indexeren van meer werkgevers, om het matchadvies te verbeteren. Werkgevers betalen niet voor opname in gids, maar kunnen met een abonnement extra features aan hun bedrijfsprofiel toevoegen. Dat varieert van een agenda tot contactmomenten met bezoekers. Volgende maand worden de eerste ‘branded channels’ gelanceerd.”

Wie maakt de site?

“Careerwise is ontwikkeld door mijzelf en gebouwd door Yes2web (Rotterdam), die ook sites zoals zoekallebanen.nl heeft ontwikkeld. 3 redacteuren en meer dan 20 bloggers zorgen voor de content van de website. Het grafisch ontwerp is gemaakt door Kicxs.”