Gespot

Christmaholic.nl: De leukste site over kerst

0

Christmaholic.nl is een bijzondere kerstsite, met allerhande artikelen vol tips, ideeën, recepten en trends op het gebied van kerst en de feestdagen. Saskia de Laat, bedenkster van de site, vertelt.

Wat is Christmaholic.nl?

“Christmaholic.nl is een kerstsite, een blog met allerhande artikeltjes die gerelateerd zijn aan kerst en de feestmaand December. Denk aan verschillende trends in kerstversiering en decoratie, artikelen met tips voor de leukste kerstmarkten en kerstuitjes, een romantisch kerstverhaal (met elke week een nieuw hoofdstuk), recepten, mode & accessoires, creatieve versierideetjes en veel meer! Een must-visit voor de echte decemberlover dus!”

Waarom dit initiatief?

“Al sinds ik klein ben, ben ik gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. De sfeer, de gezelligheid, het heerlijke eten en drinken, de mystiek, de versiering en lichtjes en natuurlijk de cadeautjes! In 2009 heb ik mijn persoonlijke blog, voor de lol tijdens de kerstperiode, veranderd in Christmaholic.nl. Daarop kreeg ik veel positieve reacties. Vooral het item ‘Alle kerstballen verzamelen’ waarin iedereen een foto van zijn of haar kerstboom kon inzenden, was populair. Ik merkte dat er nog niet veel mooie, eigentijdse websites waren over kerst en de feestmaand. Dat, terwijl bijna iedereen er wel gek op is. Daarom is Christmaholic.nl in 2010 een aparte site geworden. Inmiddels schrijven er verschillende kerstgekke auteurs voor Christmaholic.nl (uit Nederland, België en zelfs de VS!) en hebben we onder andere ook een gezellige Facebookpagina.”

Hoe werkt Christmaholic.nl?

“Christmaholic.nl is een blog, er verschijnen meerdere keren per week leuke artikelen die iets met Kerst of de feestdagen te maken hebben. Daarnaast hebben we elke vrijdag een winactie op de site, zo geven we deze week het kookboek Nigella’s Kerst weg aan een van de lezers. Woensdag 7 december is de verkiezing ‘Kerstboom van het Jaar’ weer van start gegaan. Iedereen kan een foto van zijn of haar mooie, grappige, leuke, alternatieve of originele kerstboom insturen. De redactie nomineert vlak na Kerst 10 bomen waarop vervolgens gestemd kan worden. De eigenaren van de drie winnende bomen winnen een lekkere persoonlijke chocoladeverrassing!

 

Wat zijn de facts?

Christmaholic.nl is altijd online, maar alleen in de periode 1 november tot en met half januari worden er nieuwe artikelen op gepubliceerd. Dat is natuurlijk wel een nadeel als het gaat om zoekmachineoptimalisatie en het opbouwen van een echte fanbase en terugkerende bezoekers. Het is een kleine site, op dit moment hebben we zo’n 600 – 700 unieke bezoekers per dag, maar dat aantal groeit elke dag! De Facebookpagina hebben we pas sinds een paar weken, die heeft nu zo’n 200 fans. Voor ons is dat al een hele prestatie!”

Wie is er betrokken bij Christmaholic.nl?

“Christmaholic.nl is door mij, Saskia de Laat, bedacht en ontwikkeld. Op dit moment schrijven onder andere Andrea van Geenen, Desiree Palmen, Elsbeth Witt, Elja Daae, Charlotte van den Heuvel en Isabelle Roelandts voor de site. Voor het webdesign en de hosting word ik ondersteund door Arvid Bux.”