Gespot

Ciao-Shopping.nl: interactieve prijsvergelijking:

0

logo-ciaoMSN’s nieuwe interactieve review- en winkelcommunity, Ciao-Shopping.nl, kun je prijzen vergelijken van miljoenen producten.

Wat doet de site?

Ciao-Shopping.nl is een online shoppingplatform waar je gedetailleerde product en prijsinformatie kunt vinden van meer dan 6 miljoen producten en over 20 onderwerpen (als boeken, camera’s, computer, elektronica, huishoudelijke apparaten, Music, telefoons, TV, reizen en veel meer).”

ciao

Waarom deze site?

“De reden voor het opzetten van Ciao-Shopping is dat steeds meer consumenten zoeken naar koopadvies in online communities. Ciao geeft klanten toegang tot een rijkdom aan consumentenreviews, zowel in tekst als in video. Zo ben je geïnformeerd op basis van feiten en peer-to-peer opinies, voordat je een keuze maakt. De nieuwe MSN shopping service biedt het allemaal in een compleet platform en geeft de consument alles wat hij nodig heeft. Microsoft gelooft dat de vijf miljoen consumentenreviews gecombineerd met de zes miljoen ratings van een sterke online community over items van duizenden retailers erg aantrekkelijk zal zijn voor het MSN-publiek.

Hoe werkt de site?

“Je kunt via de site een brede range van producten en diepte-informatie vinden. Je hebt toegang tot een groot aantal winkels. Winkelen via MSN betekent nu toegang tot een breed assortiment producten. De variatie van producten en de door de gebruikers gegeneerde kwaliteitsreviews zorgen ervoor dat consumenten effectievere en geïnformeerde aankoopbeslissingen kunnen nemen.”

canon-cameras

Wat zijn de facts?

“Ciao werkt samen met meer dan 2.600 retail partners en heeft een actieve shopping community met meer dan 2,5 miljoen leden en iedere maand meer dan 43.2 miljoen unieke bezoekers. Op dit moment is Ciao de nummer 1 vergelijkingssite en winkelportal in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland.

Deze nieuwe service wordt verleend door de in Europa leidende winkel- en vergelijkswebsite Ciao. Microsoft kocht Ciao in oktober 2008 en zet de site in voor zijn e-commerce activiteiten in Nederland.”

Wie maakt de site?

“Het hoofdkantoor van Ciao is gevestigd in München, Duitsland en is in juni 1999 opgericht. De site wordt gemaakt in samenwerking met Microsoft en MSN.”

Frankwatching in gesprek met Derk Wagelaar van Microsoft over Ciao-Shopping.nl.

Wat is het?

Waarom dit initiatief?

Hoe werkt het?

Wat zijn de belangrijkste facts?

Wie is er bij betrokken?