Gespot

Coupontrade: Koop en verkoop ongebruikte e-tickets, veilingaankopen & coupons

0

Coupontrade is een online platform waar je ongebruikte e-tickets, veilingaankopen en coupons veilig kunt kopen en verkopen. Desmond Boateng, initiatiefnemer van Coupontrade, vertelt.

 

Wat is het?

“Coupontrade is een online marktplaats voor ongebruikte coupons, e-tickets en veilingaankopen. Het doel van dit initiatief is het doorverkopen van gekochte coupons, e-tickets en veilingaankopen mogelijk te maken op een veilige, makkelijke en snelle wijze. Doordat zowel kopers als verkopers zich via Facebook aanmelden, weten beide partijen met wie ze te maken hebben.”

Waarom dit initiatief?

“Niets zo vervelend als een ongebruikte coupon. Deze coupon is gekocht of gewonnen met de intentie om te genieten van een leuk arrangement. Helaas kom je erachter dat je tot de verloopdatum van de coupon niet de gelegenheid hebt om er gebruik van te maken. Ik vind het zelf erg leuk om te bieden op veilingen via vakantieveilingen.nl, maar vaak zijn dit impulsaankopen waar ik uiteindelijk geen gebruik van maak. Vanuit deze gedachte is Coupontrade ontstaan.”

Hoe werkt het?

“Om je coupon te verkopen op Coupontrade doorloop je enkele simpele stappen. Om te beginnen log je in met je Facebook-profiel. Inloggen op CouponTrade via Facebook is verplicht zodat de koper weet bij wie hij een aankoop doet.

Vervolgens kun je jouw coupon uploaden in de vorm van een PDF-bestand. Je bepaalt dan zelf de prijs en vult de aanvullende informatie in. Als laatste kies je een promotiemethode.

Ook kopers loggen in via Facebook en kunnen dan bieden op een coupon. Na betaling via iDeal ontvang je als koper direct je aankoop.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“We zijn sinds een week live en hebben al enkele mensen blij kunnen maken met tickets, coupons of veilingaankopen. Natuurlijk zitten we in de startfase, waardoor we dagelijks bijsturen op alle activiteiten.”

Wie is er bij betrokken?

“Het platform is geheel in eigen beheer van mij, Desmond Boateng, en twee mede-initiatiefnemers. Een van ons levert een bijdrage als online search marketeer, de tweede als webdeveloper en de derde houdt zich bezig met branding en social media. Doordat we het concept volledig in eigen beheer hebben, kunnen we makkelijk schakelen en onze eigen route bepalen.”