Gespot

Craze-app: Feed met evenementen die passen bij jouw voorkeur & locatie

  • Leestijd: 2 minuten

Iedereen kent ze wel. Van die vrienden die altijd weten waar en wanneer de tofste feesten plaatsvinden. Bovendien is er zoveel te doen, dat je eigenlijk door de bomen het bos niet meer ziet. De app Craze gaat je ontzorgen: hij zorgt ervoor dat je altijd weet naar welke feestje of festival je moet gaan. George Stoyanov, mede-oprichter van Craze, vertelt.

Wat is het?

“Craze zorgt ervoor dat gebruikers gepersonaliseerde suggesties voor evenementen zoals feestjes en festivals ontvangen in een persoonlijke feed. Op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurt in de stad op het gebied van evenementen, is niet altijd eenvoudig. Craze lost dit probleem op door alle belangrijke informatie op één platform aan te bieden en vindbaar te maken, zodat gebruikers verbonden worden aan de juiste events. En andersom.”

Waarom dit initiatief?

“Ik was al een tijdje op zoek naar een mogelijkheid om er achter te komen wat voor events er in mijn omgeving plaatsvinden. Het probleem is dat de informatie op verschillende websites te vinden is. Het bezoeken en lezen van deze verschillende sites, om zo een geschikt evenement te vinden, kost veel tijd. Laat staan om er nog kaarten voor te vinden. Craze assisteert je om de voor jou geschikte events te vinden, maar doet nog meer: we gaan samen met jou op zoek naar een ticket voor het desbetreffende evenement.”

Hoe werkt het?

“Het ontwikkelde algoritme zoekt, selecteert en categoriseert events. Je kunt bij het instellen van je account verschillende categorieën kiezen, daaropvolgend krijg je op basis van je persoonlijke voorkeuren suggesties over evenementen die je misschien interessant vindt. Deze feed kan verder uitgebreid worden door het volgen van vrienden, iconen en clubs. Het algoritme zorgt dat de voorkeuren nauwkeurig en up-to-date zijn en geordend in een ‘eventfeed’ worden weergegeven.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Craze is opgericht in Sofia, Bulgarije. De startup heeft een jaar geleden een investering van 100.000 euro ontvangen van LAUNCHub. Na de investering zijn we naar Amsterdam vertrokken om verder te groeien. Mede door de actieve (tech-)scene en het hoge smartphone-bezit onder de inwoners daar. Craze heeft twee maanden gewerkt onder de naam Clusterize, en van ruim 400 Nederlandse bèta-testers feedback ontvangen. Tijdens de lancering hadden we een database van ruim 1 miljoen events. Momenteel hebben we 10.000 gebruikers waarvan er 5400 maandelijks actief zijn.”

Wie is er bij betrokken?

“Craze is met twee man opgericht. We liepen elkaar tijdens een Startup Weekend in 2014 tegen het lijf. Het idee voor Craze ontstond snel en nog in datzelfde jaar werd het bedrijf opgericht. Het team is met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar relatief jong. Ondanks deze leeftijd zijn wij zeer ervaren: we hebben al werkervaring opgedaan bij Google, Microsoft en Facebook.”


Bron:  Craze-app - Download