Gespot

CrowdFundy: Crowdfundplatformen vergelijken en advies krijgen

0

Crowdfunding in Nederland groeit enorm hard, en ook het aantal platformen. Inmiddels zijn er meer dan 70 platformen actief in Nederland. CrowdFundy zorgt nu voor transparantie in de markt. Eric van Heesen, initiatiefnemer van CrowdFundy vertelt.

Wat is het?

“CrowdFundy vergelijkt alle crowdfundplatformen op 7 verschillende onderdelen, zoals betrouwbaarheid, informatievoorziening en prijs. Zie het als de Independer van de crowdfunding.
Naast het feit dat wij de enige vergelijkingssite zijn, is CrowdFundy uniek omdat het een actueel overzicht geeft van alle actieve crowdfundplatformen in Nederland. Dus ook voor creatieve of non-profit projecten.

Verder merken wij dat veel ondernemers niet weten hoe ze crowdfunding moeten aanpakken. Wij helpen deze ondernemers en begeleiden ze in het crowdfunding proces.”

Waarom dit initiatief?

“De informatievoorziening op het gebied van platformen was enorm versnipperd en er ontbrak een platform dat alle informatie samenbracht op een website. Voor zowel investeerders als ondernemers was het moeilijk om te bepalen welk platform je nu moet kiezen. Zodoende is het idee ontstaan.”

Hoe werkt het?

“Met een selectietool kunnen ondernemers en investeerders op basis van hun kenmerken en wensen een overzicht krijgen van de passende platformen. Vervolgens kunnen ze de mogelijkheden vergelijken op basis van de scores van CrowdFundy.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Wij hebben met de meeste platformen contact, zodat we weten wat er speelt. Van de platformen, maar ook van bezoekers, krijgen we enorm positieve feedback over de website. Verder hebben we in de eerste week meteen 4 serieuze aanvragen ontvangen voor de begeleiding in het crowdfundingproces. Dit zijn stuk voor stuk schitterende projecten waar wij graag aan meewerken.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik ben zelf de oprichter van het concept en heb de website in samenwerking met een bedrijfje gespecialiseerd in het maken van websites ontwikkeld. Verder schakel ik specialisten in marketing, storytelling of andere zaken in, als dat nodig is.”