Gespot

CrowdSpot: Ontdek te gekke crowds voor jouw avond uit

0

Iedereen houdt van een gezellig avondje uit, maar waar ga je heen met je vrienden? Naar die kroeg waar jullie altijd naartoe gaan? Of wil je eens het risico nemen om ergens anders te kijken? CrowdSpot helpt jou dan om te gekke ‘crowds’ te vinden. Want de mensen om je heen kunnen de avond gezellig maken (of juist niet)! Harry Vleesch Dubois mede-oprichter, vertelt.

 

Wat is het?

"CrowdSpot is een mobiele app voor iOS die je helpt te gekke ‘crowds’ te vinden! De app is een nightlife app voor mensen die willen weten waar het gezellig is en waar ‘hun’ ‘crowd’ zich bevindt. Het is een mobiel platform waarop de gebruikers de content bepalen. Je kunt de ‘crowd’ raten met sterren (dus hoe gezellig vind je het ergens?) en tags achterlaten. Deze (kwalitatieve) tags gaan over de mensen (studenten, young professionals, hippe mensen, etc.), activiteit (drinken, dansen, socializen, los gaan, regelen etc.) en de soort muziek (dance, top-40, house, Nederlandstalig, etc.). Deze algehele rating kun je dan delen via Facebook en Twitter. Bij het design van de interface stond centraal dat het geven van de rating leuk moet zijn, makkelijk en vooral snel (anders haakt men af).

Door de ratings ontstaat er een unieke database waar andere weer op kunnen zoeken als zij besluiten uit te gaan. CrowdSpot hangt dus tags en ratings aan de verschillende ‘crowds’ in steden. CrowdSpot categoriseert de gekoppelde spots op soort spot (club/café/restaurant/et cetera.). Het uiteindelijke doel is om zoveel users te krijgen, dat je uiteindelijk realtime kunt zien waar het het gezelligst is en waar jouw ‘Crowd’ staat!"

Waarom dit initiatief?

"CrowdSpot is ontstaan uit de simpele vraag op de vrijdagavond: “waar gaan we uit?” Deze vraag ontstond voor ons persoonlijk toen we verhuisden, na onze studietijd vanuit de knusse en vertrouwde omgeving van Groningen, naar het grote ‘onbekende’ Amsterdam, waar natuurlijk oneindig veel uitgaansmogelijkheden zijn. Dit vraagstuk heeft ons geïnspireerd om hiervoor een app te bouwen, die jou verteld waar het in de stad gezellig is. Maar wat maakt voor jou een gezellige avond? Dit varieert voor iedereen, maar in het algemeen zorgt een goede ‘crowd’ voor een mooie, gezellige avond. Met dat als basis hebben we een app gebouwd waarmee je ‘crowds’ kan raten. CrowdSpot is de eerste app die inspeelt op dit ‘probleem’ en zich puur richt op nightlife."

Hoe werkt het?

"CrowdSpot werkt makkelijk en snel. Enerzijds kan je met ‘Find crowd’ zoeken naar ‘crowds’. Binnen je zoekopdracht kun je aangeven in welk gebied van de stad je uit wilt gaan, wat voor soort spot je zoekt (club of cafe bijvoorbeeld) en als laatste naar wat voor soort crowd je op zoek bent, dus op welke tags je wil zoeken (bijvoorbeeld Students – partying! – Techno). Anderzijds kan je als je op een vette locatie bent, de ‘crowd’ waarin je staat raten met ‘Rate crowd’. Na het aangeven waar je precies bent, kan je makkelijk en snel de ‘crowd’ raten en tags geven. Vervolgens kan je je rating toevoegen en eventueel delen met je vrienden op Facebook of Twitter.

Daarnaast heeft CrowdSpot een map-functie. Hier kun je snel zien waar om je heen al ‘crowds’ zijn gerate en wellicht gelijk daar binnen stappen, zonder specifiek te zoeken."

https://www.youtube.com/watch?v=HXdx7Iq5qrw

Wat zijn de belangrijkste facts?

"CrowdSpot heeft als hoofddoel een mobile nightlife platform te worden, waarop users hun ‘nightlife experiences’ kunnen delen. Het uitbrengen van versie 1.0 is de eerste stap naar dit ambitieuze doel. CrowdSpot is wereldwijd beschikbaar. We zijn nu een paar weken live en hebben veel leuke reacties gekregen. Gebruikers zijn enthousiast over het idee en het gemak waarmee het werkt. Het CrowdSpot-project is voor ons beiden momenteel een hobby, waarnaast we gewoon werken. Blijkt het een succes, dan zullen we komen met uitbreidingen."

Wie is er bij betrokken?

"Het CrowdSpot concept is bedacht door Wybren van der Zee en mij, Harry Vleesch Dubois. De ontwikkeling is in samenwerking verlopen met Paul Wagener. De onwijs leuke promovideo is gemaakt door Studio Tony."