Gespot

Curated: Elk kwartaal een bijzonder geschenk

0

Ontvang elk kwartaal een bijzonder item, geselecteerd door de scherpste bloggers van Nederland via Curated. Rocco Stallvord, een van de twee initiatiefnemers, vertelt.

Wat is Curated?

Curated is een online service, waarmee je je kunt abonneren op een van de zogenaamde curatoren: authentieke en vooraanstaande bloggers die toonaangevend zijn binnen hun eigen vakgebied. Eens per kwartaal versturen zij je een door henzelf uitgezocht item, die ze vanwege een scoop, een special edition of een persoonlijke noot bijzonder genoeg vinden om met jou te delen. Op dit moment kun je je abonneren op Erwin van de Zande (lifestyle), Mette te Velde (duurzaam), Boris Veldhuijzen van Zanten (innovatie), Joachim Baan (design) en Marjan Ippel (food trends). Meer curatoren worden binnenkort toegevoegd. Om de exclusiviteit van de service te bewaken houden we het aantal abonnees per curator gelimiteerd.”

Waarom dit initiatief?

“Medeoprichter Arjan en ik zijn werkzaam in de wereld van online influentials en hebben een voorliefde voor bijzondere producten. Tel daar de tijdgeest van content curatie bij op en je hebt Curated. Bijzonder aan Curated is dat we het opgezet hebben vanuit passie en niet vanuit een businessmodel. Zoals Arjan het ook wel zegt: de beste service die je kunt opzetten, is er een die je zelf graag zou willen hebben.”

Hoe werkt Curated?

“Op de website kun je je abonneren op een van de vijf curatoren. Een Curated abonnement kost 25 euro per kwartaal per curator (exclusief verzendkosten) en kan eenmalig of tot wederopzegging worden afgesloten. Een keer per kwartaal ontvang je als abonnee vervolgens een bijzonder item via de post. Dit item wordt door de curator zelf uitgekozen, waarop wij contact opnemen met de producent en de verdere afhandeling verzorgen. Verstuurde items worden persoonlijk door de curator gemotiveerd en zijn online te volgen via speciale hashtags.”

 

Wat zijn de facts?

“Omdat we afhankelijk zijn van de keuze van de curatoren, praten we elke keer met andere producenten. We gaan er vanuit dat we deze producten kunnen overtuigen van de waarde van de curatie en van de abonnees, waardoor we tot een samenwerking kunnen komen. Daarbij staat overigens altijd de onafhankelijkheid van de curatoren en de waarde van het product (minstens 25 euro) voorop. Of dit leidt tot een rendabel business model moet de toekomst uitwijzen, maar gezien de groeimogelijkheden en de positieve reacties van zowel ons publiek als de branche denk ik dat het wel goed komt. We zijn 27 maart pas officieel van start gegaan, dus het enige wat ik nu kan zeggen is dat we versteld staan van het aantal abonnees dat we elke dag weer mogen verwelkomen.”

Wie is er betrokken bij Curated?

Curated is bedacht door Arjan van de Steeg en mijzelf, Rocco Stallvord. Verder zijn en worden we enorm geholpen door Alexander Griffioen (uitvoering, design en bouw van de website), Liat Azulay (copy) en Milan Vermeulen (fotografie). Binnenkort hopen we daar een paar enthousiaste inpakkers aan toe te kunnen voegen en ja… Dat is een uitnodiging!”