Gespot

De Hamersma superwijnen-app: Vind de beste wijn & aanbiedingen

0

De grote Hamersma superwijnen-app helpt je makkelijk de beste wijnen en wijnaanbiedingen te vinden in de supermarkt. Het aanbod is geselecteerd uit de ongeveer 7000 wijnen die Harold Hamersma proeft voor zijn jaarlijkse wijnkoopgids De Grote Hamersma. Jeroen de Bakker, mede-initiatiefnemer van De grote Hamersma superwijnen-app, vertelt.

Wat is het?

"De grote Hamersma superwijnen-app is voor het vinden van de beste wijn in iedere supermarkt en toont dagelijks alle wijnaanbiedingen van alle supermarkten. De app gebruikt de kennis van wijnjournalist en -kenner Harold Hamersma die ieder jaar 7000 wijnen proeft voor zijn jaarlijkse wijnkoopgids De grote Hamersma. Hamersma is wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad en schrijver van de boeken 'Wijnreis door mijn lichaam' en natuurlijk 'De Grote Hamersma'."

Waarom dit initiatief?

"Uit kwalitatief en kwantitatief onderzoek kwam naar voren dat consumenten vooral in de supermarkt veel moeite hebben met het kiezen van een goede wijn. En dit terwijl ruim 90 procent van alle wijnen voor thuisgebruik juist daar wordt verkocht. Sommige consumenten zoeken zelfs naar halflege schappen, vanuit het idee 'Dan zal die wijn wel goed zijn'. Deze app schiet je te hulp."

Hoe werkt het?

"Door de barcode te scannen zie je direct of een wijn van goede kwaliteit is of niet. Daarnaast kun je filteren op persoonlijke voorkeuren zoals kleur, druif, supermarkt en  prijs van de wijn. De app laat altijd de meest actuele prijs zien en is ook zonder internetverbinding te gebruiken."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De superwijnen-app is met de lean-methodiek tot stand gekomen en wordt constant doorontwikkeld. We zijn momenteel in de fase waar we niet meer op downloads letten maar op de vraag of we onze gebruikers voor een langere tijd kunnen vasthouden. De app is net live en we zien dat meer dan 60% van de gebruikers wekelijks terug komt en vaak gebruik maakt van de belangrijkste functies. Binnenkort starten we een campagne om de app onder de aandacht van de consument te brengen en het verdienmodel te valideren."

Wie is er bij betrokken?

"De grote Hamersma superwijnen-app is het eerste project binnen de strategische samenwerking tussen lab1111, Uitgeverij Nieuw Amsterdam en Harold Hamersma. Lab1111 heeft zich bezig gehouden met het ontwikkelen van de app. Uitgeverij Nieuw Amsterdam en Harold Hamersma zijn de leveranciers van de content."

Bron:   De Hamersma superwijnen-app  - Download