Gespot

DeAfvalMarkt: Combineert afvalaanbod met meest duurzame oplossing

0

DeAfvalMarkt verbindt bedrijven met afval met de bedrijven met de duurzaamste afvaloplossingen. Michael Avramidis, eigenaar van DeAfvalMarkt, vertelt.

Wat is het?

"DeAfvalMarkt toont afvalaanbod, afvalprijzen en een kaart waarop duurzame afvalopossingen te zien zijn. Aanbieders die hun afval aanbieden krijgen op die manier automatisch aanbiedingen van afvalverwerkende bedrijven, met daarin de oplossingen van het betreffende bedrijf en de bijbehorende kosten. Op deze manier wordt het voor bedrijven met afval eenvoudiger om te kiezen voor de meest duurzame afvaloplossing."

Waarom dit initiatief?

"Afval krijgt steeds meer nuttige toepassingen en de grondstoffen die afval bevat worden steeds schaarsers. Daarom is het belangrijk dat we minder afval produceren en meer grondstoffen uit ons afval terughalen. Om die reden is DeAfvalMarkt in het leven geroepen."

Hoe werkt het?

"DeAfvalMarkt brengt afvalaanbod en de duurzaamste afvaloplossingen uit de markt bij elkaar. Om te beginnen plaatst een aanbieder zijn aanbod op de site en andere bedrijven kunnen hier vervolgens een afvaloplossing voor bieden. Elke oplossing wordt ingedeeld naar de duurzaamheidstandaard in de afvalbranche: 'Preventie', 'Hergebruik', 'Recycling', 'Energie' en 'Verbranden'. Aanbieders kunnen op deze wijze de meest duurzame afvaloplossing kiezen en de markt wordt op haar beurt weer gestimuleerd om de meest duurzame oplossingen te bedenken."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"DeAfvalMarkt wordt positief ontvangen in de markt en is al uitgenodigd voor BNR Duurzaam. Het is nu belangrijk om bekendheid te verwerven, zodat meer bedrijven weten dat zij hun afval kunnen aanbieden. Ook hopen we dat de extra bekendheid tot alternatieve afvaloplossingen uit de markt zal leiden."

Wie is er bij betrokken?

"Ik, Michael Avramidis, heb het platform zelf ontworpen. De techniek heb ik uitbesteed."