Gespot

Declaree: Bonnetjes digitaal bewaren, beheren & declareren

0

Declaree is een mobiele (en web­)applicatie waarmee je digitaal bonnetjes kunt declareren. Maak simpelweg een foto van je bon en deze staat direct in een online overzicht. Jasper Spoor, mede-oprichter van Declaree, vertelt.

Wat is het?

“Met de (web)applicatie van Declaree zijn declaratieformulieren verleden tijd. In plaats van het bonnetje te bewaren en later vast te nieten, maak je nu eenvoudig een foto van de bon en zet je hem met 1 klik op de knop direct in een online overzicht. De originele bon mag dankzij nieuwe regelgeving gewoon weg. Het unieke aan Declaree is dat de werkgever of boekhouder direct online overzicht heeft en declaraties kan goedkeuren, afkeuren en eenvoudig kan doorzetten naar de boekhouding. Zo heb je dus nooit meer last van papieren bonnetjes.”

Waarom dit initiatief?

“Iedereen weet wat een ellende declaraties met zich mee brengen. Bonnetjes raken zoek, formulieren invullen kost tijd en bij een stomme fout ben je zo een salarisronde verder voor je onkosten vergoed krijgt. Met dat de Belastingdienst de regels voor digitale administratie veranderd heeft, lag de weg vrij om dit proces te automatiseren. Declaree neemt alle frustratie van de papieren bonnetjes weg, bespaart tijd en dus geld.”

Hoe werkt het?

“Maak met een klik een administratie aan op de website (30 dagen gratis). Via het menu kun je extra medewerkers toevoegen, die vervolgens per e-mail een uitnodiging ontvangen om mee te doen. Zij kunnen dan direct inloggen via de app uit de stores. In de app vind je een overzicht van je eigen declaraties en of ze al zijn goedgekeurd. Een nieuwe declaratie toevoegen kan door een foto te maken of er een te kiezen uit je foto album. Online kun je eenvoudig zoeken binnen alle declaraties, exports maken naar Excel, PDF of je boekhoudpakket en declaraties van medewerkers af- of goedkeuren.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Declaree is een kersverse startup en we hebben zodanig nog weinig cijfers verzameld. Iedereen weet hoe omslachtig het papieren declaratieproces is, niet waar?”

Wie is er bij betrokken?

“Declaree is ontwikkeld door Moboa, een klein digitaal ontwikkelbureau in hartje Rotterdam. Moboa bouwt (zoveel mogelijk) intern aan nieuwe concepten in het speelveld van web en mobiel. Vanuit deze setup en natuurlijk de jarenlange ervaring met papieren bonnetjes, is Moboa sinds augustus 2012 bezig met Declaree die sinds januari in public bèta is.”