Gespot

Delete2009: Wat wil jij kwijt?

0

Al je dieptepunten van 2009 dumpen en fris aan 2010 beginnen. Een gesprek met Guy Sie over Delete2009.

Wat doet de site?

“Uit onderzoek weten we dat mensen hun slechte herinneringen aan 2009 liever kwijt dan rijk zijn (rijk is in dit verband sowieso niet het goede woord). Sommigen zouden 2009 er als het ware in z’n geheel uit willen knippen.

Met Delete 2009 bieden we je een unieke plek om die negatieve ballast officieel overboord te zetten. Eerste waarnemingen leren ons dat het therapeutisch werkt. Mensen zijn ronduit opgelucht en gaan weer fris en fruitig het nieuwe jaar in! Alles gaat op één grote server en die brengen we 1 januari 2010 tot ontploffing.”

Waarom deze site?

“Het jaar 2009 stond bol van sombere clichés over recessie, de macht van de retailers en de onbereikbare consument. Allemaal waar, maar wij zijn ervan overtuigd dat je met optimisme en inventiviteit een hoop energie kunt creëren. Daarom hebben wij dit platform gemaakt voor iedereen die in 2010 een nieuw begin wil maken.

Maar in het bijzonder ook voor Orange Babies. Deze organisatie zet zich al meer dan 10 jaar in voor zwangere vrouwen met HIV en hun baby’s in Afrika. Delete 2009 is gratis, maar we vragen iedereen die zijn verhaal upload een vrijwillige bijdrage te leveren aan Orange Babies.”

Hoe werkt de site?

“Bij aankomst op Delete 2009 kun je door te klikken en te slepen zien wat andere Nederlanders achter zich willen laten. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen herinnering aan 2009 kwijt door op de “wat delete jij?” knop te klikken. Na een korte beschrijving te geven kun je deze herinnering voorzien van een eigen foto of heel simpel een toepasselijk beeld laten zoeken via YouTube of Flickr. Tenslotte kun je jouw herinnering delen met je vrienden via Facebook, Hyves of Twitter om ze erop te wijzen wat er voor jou in rook opgaat op 1 januari. En vergeet ook niet de Orange Babies te helpen met een bijdrage!”

 

Wat zijn de facts?

“Delete 2009 is pas een paar dagen geleden opgestart maar nu al door vele duizenden mensen bezocht. Honderden dieptepunten zijn al klaargezet om opgeblazen te worden, van grote onderwerpen als de kredietcrisis en het kabinet tot persoonlijke verhalen over scheidingen en ontslagen. De site gaat online als een lopend vuurtje via blogs en twitter en ook traditionele media als radio hebben al aandacht aan Delete 2009 besteed. Zo zien we weer dat dit toch een onderwerp is dat leeft onder de Nederlanders.”

Wie maakt de site?

Delete 2009 is een initiatief van de ETCETERA-groep: Etcetera, Van Wanten Etcetera, Red Urban, Databay en Creative Venue.”