Gespot

Discvr: Rate, review en deel films, series & boeken

0

Met Discvr kan je jouw films, series en boeken bijhouden. Het is een sociale site waar je je vrienden volgt en inspiratie opdoet voor je volgende film, serie of boek. Pieter Hofstra, initiatiefnemer van Discvr, vertelt.

Wat is het?

“Discvr is een Nederlandstalige sociale website waarop je films, series en boeken kunt bijhouden. Op Discvr ontstaat zo een handig overzicht van al jouw films, series en boeken en zien je vrienden wat je wel en niet leuk vindt.

Vooral het sociale aspect maakt het leuk om de site te gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld weer een leuk gespreksonderwerp als één van je vrienden een slechte film een hoge score heeft gegeven.”

 

Waarom dit initiatief?

“Discvr is begonnen als experiment. Ik dacht: lukt het mij om een website helemaal zelf te ontwerpen, bouwen en in de markt te zetten? Het idee kwam van mijn vriendin die haar films online al bijhield op een andere website. Ze miste alleen een goede site voor het bijhouden van boeken.

Ik vond het een goed idee om dit te combineren en het mogelijk te maken zowel boeken, films als series bij te houden. Nadat de eerste versie live stond, kwam ik erachter dat ik ook wilde weten wat anderen, bijvoorbeeld vrienden en collega’s, op de site deden. Daarom heb ik een sociaal element toegevoegd waardoor vrienden elkaar kunnen volgen.”

Hoe werkt het?

“Om Discvr te gebruiken heb je een account nodig, maak dus eerst een account aan. Zoek daarna de film, de serie of het boek dat je wilt toevoegen, geef een rating en sla deze op. That’s it, de rest gaat allemaal automatisch. Je vrienden zien dat je iets hebt toegevoegd en je statistieken worden geüpdatet.

Discvr is een volledig responsive site en is te gebruiken via smartphone, tablet en pc. Tijdens de aftiteling van een film kan je via je telefoon de film dus gelijk toevoegen aan je lijstje.”

 

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De site is kort geleden gestart, er zijn dus nog veel te weinig gebruikers. Een paar statistieken: 40 gebruikers hebben nu samen 5091 films, 216 series en 277 boeken toegevoegd. Gemiddeld heeft de site zo’n 65 bezoeken per dag. Het is natuurlijk de bedoeling dat dat nog meer wordt!”

Wie is er bij betrokken?

“Ik heb de site helemaal zelf opgezet, het is voor mij echt een leerproject waarin ik alle verschillende facetten van het maken van een website leer te begrijpen.”