Gespot

DoelShoppen.nl: Shop online voor het goede doel

0

Door te winkelen via DoelShoppen.nl gaat er een deel van je aankoopbedrag naar een door jouw gekozen goede doel. Op de website is een verzameling van bestaande bekende en onbekende webshops te vinden. Patrick van Meerveld vertelt over het platform.

Wat is DoelShoppen.nl?

“Op DoelShoppen.nl kunnen bezoekers, door online te shoppen, geld verdienen voor hun goede doel. Op de website is een verzameling van bestaande bekende en onbekende webshops te vinden. Van elke aankoop die via DoelShoppen.nl bij deze webshops wordt gedaan, gaat een deel van het aankoopbedrag naar het gekozen goede doel. De bezoeker betaalt hiervoor helemaal niets extra.”

Waarom dit initiatief?

“Met de website willen we non-profit organisaties een platform bieden om extra inkomsten te genereren. Alle in Nederland bij de KvK geregistreerde verenigingen en stichtingen kunnen kosteloos meedoen. Hierbij willen we het de goede doelen zo gemakkelijk mogelijk maken. Zo komen er banners die op hun websites geplaatst kunnen worden en zijn er plannen voor posters die verenigingen in hun kantine kunnen ophangen.”

Hoe werkt DoelShoppen.nl?

“We proberen het aantal handelingen zo minimaal mogelijk te houden. Registratie is daarom niet noodzakelijk en er zijn slechts drie simpele stappen nodig. Je kiest jouw doel, je kiest een webshop en winkel vervolgens voor jouw doel. Het gekozen doel wordt in de cookies geplaatst, waardoor je bij het volgende bezoek nog sneller met het shoppen kunt beginnen. Voor geregistreerde leden volgen er in de toekomst meer voordelen.

Daarnaast wordt er elke maand een ‘Doel van de maand’ gekozen. Dit doel wordt automatisch als goed doel geselecteerd, zolang de bezoeker nog geen eigen doel heeft gekozen. Tot het einde van het jaar zal deze plaats worden ingenomen door de Serious Request actie van 3FM.”

 

Wat zijn de facts?

“We zijn net een week online en werken nog steeds aan de ontwikkeling van de website. Vandaar dat we het nog een beta-versie noemen, maar met de aankomende feestdagen willen we toch nu al de mogelijkheid bieden om voor je favoriete goede doel te shoppen. Alle functionaliteiten zijn getest en werken naar behoren. We zijn nog wel druk bezig met het vullen van de database met goede doelen en het toevoegen van shops. Op dit moment zijn er iets meer dan 100 webshops op de site aanwezig. Dit zijn soms wat minder bekende shops, maar ook de bekende shops als wehkamp.nl, bol.com en kijkshop.nl. Het is de bedoeling dat dit aantal nog fors toeneemt.”

Wie is er betrokken bij DoelShoppen.nl?

DoelShoppen.nl is een echt ‘zolderkamer’project. Samen met mijn broer, Raymond van Meerveld, ben ik hier aan begonnen, beiden gewoon naast een fulltime baan. Uiteindelijk natuurlijk ook met het doel om uit te groeien tot een grotere organisatie. Als dat lukt weten we ook dat de vele goede doelen en verenigingen meer geld te besteden hebben.”