Gespot

DRU: Kies je open haard met augmented reality

0

Op zoek naar een mooie open haard, maar geen idee welke het beste past bij de inrichting van jouw huis? De DRU Augmented Reality app maakt het mogelijk om een haard eerst 3D te bekijken op een plek in jouw huis, met behulp van de camerafunctie van een iPhone of iPad. Leon de Wildt, werkzaam bij BlackRooster, vertelt.

Wat is DRU?

“De DRU app maakt het mogelijk om een haard virtueel en in 3D in je eigen woonkamer te bekijken. Hang de marker aan de muur daar waar je de haard wilt laten verschijnen, richt de app op de marker, kies één van de modellen en bekijk direct het resultaat op het scherm van je iPhone of iPad. Door de verschillende modellen te proberen, krijg je een goede indruk welke haard het beste in jouw woonkamer past. Ook is het mogelijk om een foto te maken van het resultaat en deze te delen met vrienden via Facebook of rechtstreeks met DRU om meer informatie te verkrijgen. Ook zijn via de app de meest dichtstbijzijnde DRU dealers te lokaliseren via GPS.”

Waarom dit initiatief?

“De vraag van DRU was of het mogelijk was om een betere en meer realistische productbeleving te creëren voor de klant. Door het maximale uit de nieuwste mobiele technieken te halen, is dit op een innovatieve wijze opgelost. Augmented Reality werd tot voor kort voornamelijk ingezet als eyecatcher of gimmick en nauwelijks voor functionele doeleinden.”

Hoe werkt DRU?

“Wanneer je op het informatie-icoontje klinkt, verschijnt er ,eer informatie over de betreffende haard inclusief een link naar de detailpagina van de website. Mocht je als aanvulling daarop nog meer informatie willen, specifiek voor jouw situatie, dan kun je de gemaakte foto doormailen aan DRU en gericht om de gewenste informatie vragen.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

DRU werd gelanceerd op 1 maart 2012 en de eerste cijfers en recensies zijn veelbelovend. Tijdens de pilotfase kwamen we erachter dat de techniek zo gevoelig was dat de haard al op het trillen van je hand reageerde, dus om dit tegen te gaan hebben we een steady-shot functie ontwikkeld. Daarbij kregen we vanuit DRU de wens om de animatie van de vlammen zo realistisch mogelijk te maken, want een gashaard brand immers anders dan een echt haardvuur. Uiteindelijk hebben we aan de hand van filmpjes van een echte haard de vlammen realistisch weten na te bootsen.

De app is zowel in het Nederlands als in het Engels uitgebracht. De app detecteert tijdens installatie welke taal er door de gebruiker als standaardtaal staat ingesteld op zijn of haar iPhone of iPad en past de app hierop aan. Op dit moment zijn de ontwikkelingen voor het Google Android-platform in volle gang. Tot nu toe is de DRU app alleen beschikbaar voor het Apple iOS platform.”

Wie is er betrokken bij DRU?

“Bij de ontwikkeling van de app zijn naast de opdrachtgever, DRU, nog drie andere partijen betrokken. Bureau Dévelp was verantwoordelijk voor de campagne uitingen, digitaal conceptbureau BlackRooster voor het concept en de realisatie van de app en tenslotte was ook String, een technisch platform betrokken.”