Gespot

Echtscheidings app: 1e app voor mensen die gaan scheiden

0

Echtscheidings appBinnen een paar tellen weten wat je alimentatie is en of je bijvoorbeeld de koopwoning kunt houden na echtscheiding. Bart Appels van de Echtscheidingswinkel over de echtscheidings app.

Wat doet deze app ?

“Het is een iPhone applicatie, waarmee de financiële gevolgen van de echtscheiding op een eenvoudige wijze kunnen worden uitgerekend. De tool geeft een indicatief antwoord op de vragen die het meest worden gesteld aan ons kantoor:

  • Betaalt de overheid mee aan mijn echtscheiding?
  • Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?
  • Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?
  • Kan ik mijn koopwoning behouden?

Verder kunnen ook andere open vragen worden beantwoord.”

 Waarom dit initiatief ?

“De app geeft antwoord op de vraag van sommige echtgenoten die worstelen met de vraag ‘Is it cheaper to keep her?’. Er bestaat nog geen enkele app voor mensen die gaan scheiden. Het heeft mij verbaasd dat deze app er nog niet was, ondanks dat ik de indruk heb dat inmiddels half Nederland aan het scheiden is. Als landelijk werkend advocatenkantoor beantwoorden wij dagelijks vele telefoontjes en e-mails betreffende deze basisvragen. Het zijn de eerste, maar ook de meest wezenlijke vragen die gaan over de gevolgen van een echtscheiding. De app voorziet in de behoefte om alvast een idee te krijgen van de financiële toekomst in de gescheiden situatie.”

Hoe werkt het ?

“Via simpele schuifbalken kunnen de gegevens worden ingevoerd, waarna direct het antwoord zichtbaar is. Ook kan handmatig een getal worden ingevoerd. De app heeft een horizontale en een verticale navigatiemogelijkheid. Via horizontaal doorbladeren kom je bij de verschillende onderwerpen, zoals ‘echtscheiding’, ‘alimentatie’, ‘kinderen’ en ‘koopwoning’. Verticaal kan je scrollen voor meer informatie en het rekentool zelf. De uitkomsten zijn een indicatie. De echte gevolgen moeten uiteindelijk worden uitgerekend door de betreffende advocaat. Tenslotte kan via een contactveld rechtstreeks een vraag kosteloos worden voorgelegd aan een van onze advocaten, die binnen twee uur via een e-mail antwoord geven.”

 

Wat zijn de facts?

“Begin juli 2011 is de app gebruiksklaar in de AppStore geplaatst, nadat er nog een bug is verwijderd uit het contactformulier. Apple heeft de app rechtstreeks zonder aanpassingen geplaatst binnen twee weken na aanmelding. In september was een duidelijke toename te zien van het gebruik, met name omdat september de echtscheidingsmaand bij uitstek is. Opvallend is dat het bouncepercentage erg laag is, namelijk 0,1%. Verder komen de meeste gebruikers uit de provincies Noord- en Zuid-Holland, alsmede uit Noord-Brabant. 40% van het bezoek betreft terugkerend publiek. De app ondersteunt de marketing initiatieven van de Echtscheidingswinkel, met name om tegemoet te komen aan het toenemende internetgebruik via mobiele apparaten, zoals smartphones.”

Wie is er bij betrokken?

“De Echtscheidings app is ontwikkeld in Den Haag door de designers van Kruit.nl en de internetbouwers van Dynamit.nl. Het ontwikkelen van de app duurde enkele weken. De Android versie is nu in ontwikkeling (september 2011). De functionaliteiten zijn ontleend aan de al bestaande site van de Echtscheidingswinkel. De betrokkenen waren onder meer Hans Kruit, Maarten Corzilius, Abdessamad Bouaabasslam (kortweg Samad), Paul Pennarts, Pavel Goultiaev en Guus van Zeeland.”