Gespot

Eredivisie Live Sidekick: 2e scherm van Eredivisie Live

0

Eredivisie Live Sidekick is het tweede scherm van Eredivisie Live. In onderstaand interview vertelt Maarten van Rooijen, PR Manager bij Eredivisie Media & Marketing CV, waarom.

Wat is Eredivisie Live Sidekick?

“Eredivisie Live Sidekick is een website die live wedstrijden op TV ondersteunt en de kijkers van deze wedstrijden extra informatie biedt. Het is een onuitputtelijke bron van statistieken, unieke video’s, extra analyses, en ga zo maar door. Op deze manier komt de kijker nog dichter bij het voetbal. Eredivisie Live Sidekick is informatief, interactief en sociaal. De website is het best toegankelijk via pc’s, laptops en tablets.”

Waarom dit initiatief?

“We zijn bij Eredivisie Live altijd op zoek naar manieren om onze abonnees te blijven verrassen en om ze optimaal te kunnen bedienen. Of dat nu is met aanvullende programmering, extra camera’s of innovatieve diensten zoals de Sidekick. Uiteindelijk gaat het erom dat we in staat zijn om de fans volop de gelegenheid te bieden optimaal te kunnen genieten van het live voetbal op Eredivisie Live. Op alle platforms stralen we uit dat je, natuurlijk afgezien van een bezoek aan het stadion, niet dichter bij het voetbal kunt komen dan met Eredivisie Live.”

Hoe werkt Eredivisie Live Sidekick?

“Eredivisie Live Sidekick is een interactieve website die aanvullende informatie biedt tijdens live wedstrijden op TV. Op een overzichtelijke manier voorzien we de kijker van een breed scala aan wedstrijdstatistieken, video’s, analyses, interviews, quizvragen en stellingen. Naast het volgen van deze continue informatiestroom is het ook mogelijk om tijdens de live wedstrijd te reageren op gebeurtenissen in de wedstrijd. De resultaten hiervan worden vervolgens gedoseerd vertoond op het eerste scherm waar men de live wedstrijd volgt. De beste uitleg krijg je natuurlijk door het zelf te proberen en te ervaren!”

 

Wat zijn de facts?

“Dat moet gaan blijken, het komende weekend is Eredivisie Live Sidekick pas voor het eerst voor iedereen toegankelijk. We hebben de afgelopen weken testen gedaan onder een groep van onze abonnees en de resultaten hiervan zijn in ieder geval erg positief. De komende tijd zullen we onze ogen en oren goed open houden voor suggesties van de gebruikers.”

Wie is er betrokken bij Eredivisie Live Sidekick?

Eredivisie Live Sidekick is een initiatief van Eredivisie Media & Marketing CV en is ontwikkeld door Infostrada Sports Group. Endemol Sport, producent van Eredivisie Live, speelt ook een belangrijke rol in de implementatie van het geheel.”