Gespot

E-zend: Marktplaats voor diensten

0

E-Zend is een online marktplaats waar opdrachten geplaatst en uitgevoerd kunnen worden in maar liefst 13 categorieën. Peter Hoebeke, medeoprichter van E-Zend, vertelt.

Wat is E-Zend?

E-Zend gaat twee stappen verder dan alle andere marktplaatsen door niet alleen een plek voor het plaatsen en uitvoeren van diensten aan te bieden, maar ook het financiële proces met BudgetSecure te begeleiden. BudgetSecure is een van de dingen die ons onderscheidt van alle andere vergelijkbare websites. BudgetSecure is een derdengeldrekening systeem, zoals advocaten en notarissen dit ook kennen.

Bij het aangaan van de opdracht stort de opdrachtgever het afgesproken bedrag op de BudgetSecure rekening van E-Zend. Als de opdracht naar tevredenheid uitgevoerd is, wordt het geld overgemaakt naar de professional. Als de professional een wanprestatie levert, dan gaat het geld weer terug naar de rekening van de opdrachtgever. Beide partijen lopen op deze manier geen enkel financieel risico. Ontstaat er toch een geschil, dan helpt E-Zend om het probleem op te lossen. E-Zend is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank als betaaldienstverlener.”

Waarom dit initiatief?

“Het internet barst van de marktplaatsen tegenwoordig, maar niemand begeleidt het hele proces van offerte tot eindfactuur. E-Zend doet dit wel! BudgetSecure vergroot de veiligheid voor zowel opdrachtgever als professional. Wij denken dat hiermee echt een gat in de markt opgevuld kan worden. Als opdrachtgever wil je niet zomaar je geld geven voordat je er iets voor terugkrijgt. Andersom werkt dat ook. De professional wil geen geld of tijd investeren in een opdrachtgever die uiteindelijk niet in staat blijkt te betalen.”

Hoe werkt E-Zend?

“Je kunt je gratis aanmelden als opdrachtgever of professional en krijgt dan een virtueel kantoor tot je beschikking. Wij noemen dit “Mijn Kantoor”. Hiermee kan je alles regelen wat er voor een opdracht nodig is zoals: offertes toevoegen, bestanden delen, betalingen uitvoeren, berichten versturen, contracten beheren, feedback geven en mijlpalen aanmaken.

Professionals hebben daarnaast een eigen pagina, waarop zij over hun bedrijf kunnen vertellen, een portfolio en hun vaardigheden kunnen invullen en waar de feedback van de eerder uitgevoerde opdrachten direct is terug te vinden. Betaalafspraken leg je vast in zogeheten mijlpalen. Je kunt dit helemaal naar eigen wens en afspraak inrichten. Facturen worden op basis van deze mijlpalen gegenereerd en voldoen aan alle eisen van de belastingdienst.

Door de koppeling met het boekhoudprogramma Acumulus worden de facturen ook nog automatisch ingeboekt in de administratie. Wij verwachten binnenkort meer koppelingen te maken met andere online boekhoudprogramma’s.”

 

Wat zijn de facts?

“E-Zend is in januari met versie 1.0 van start gegaan. Inmiddels hebben we een 40-tal opdrachten die succesvol zijn afgerond en hebben we 69 professionals die zich hebben aangemeld. Dat zijn nog geen grote aantallen, maar wij verkiezen kwaliteit boven kwantiteit.

Als opdrachtgever betaal je alleen wat er wordt afgesproken is met de professional en zijn er geen kosten. Professionals betalen een percentage van de opdracht. Je betaalt dus pas wanneer je ook werk hebt uitgevoerd. Bij het gratis abonnement betaal je 4% en dit kun je verlagen tot 1,2% bij het duurste abonnement van €30 per maand.”

Wie is er betrokken bij E-Zend?

E-Zend is opgericht door Chris Perabo, mijn broer Mark Hoebeke en mijzelf, Peter Hoebeke. Het idee is van Chris, die op zoek was naar een schoonmaker en zich door de Gouden Gids moest worstelen om vervolgens na een paar uur nog niemand gevonden te hebben. Hij bedacht dat dit veel makkelijker moest kunnen met behulp van internet. Samen hebben we toen E-Zend vormgegeven.

We wilden een online marktplaats die niet alleen voorziet in een opdrachtgever en professional koppelen, maar ook de financiële afspraken en contracten kan beheren. Dat is gelukt, al hebben we nog vele functionaliteiten die we in de toekomst gaan toevoegen om online zaken doen nog makkelijker te maken.”