Gespot

Fashiolista Timeline: Persoonlijk stijlarchief op Facebook

0

Facebook heeft Fashiolista geselecteerd voor een nieuwe fashionapplicatie voor hun Timeline. Deze nieuwe app creëert een persoonlijke fashiongeschiedenis op je eigen Facebook pagina. Emilie Sobels, Fashion Director van Fashiolista, vertelt.

Wat is Fashiolista?

Fashiolista is een online community voor fashioninspiratie. De Timeline-app is een integratie tussen de Facebook Timeline en Fashiolista. De app werkt als ultieme inspiratiebron voor iedereen die van mode houdt, maar fungeert daarnaast ook als persoonlijk stijlarchief van alles wat gebruikers in het verleden inspirerend en fashionable vonden. Facebookleden kunnen met de Fashiolista Timeline-app terug gaan in de tijd en precies zien hoe en wanneer hun stijl is veranderd. Ze kunnen hun kleurobsessies checken, achterhalen wanneer ze hun stiletto’s verruilden voor biker boots en wanneer ze dat waanzinnig zachte kasjmier jurkje aanschaften.”

Waarom dit initiatief?

“Facebook heeft kortgeleden de Timeline gelanceerd voor hun leden wereldwijd. Ze hebben een beperkt aantal bedrijven geselecteerd om integraties te bouwen voor deze Timeline. Fashiolista werkt al sinds oktober vorig jaar aan een dergelijke integratie. Het is een unieke manier om alle activiteit die plaatsvindt op Fashiolista te delen op Facebook. Voor onze gebruikers wordt het veel makkelijker de laatste mode-inspiratie uit te wisselen met hun Facebookvrienden.”

Hoe werkt Fashiolista?

“Alle ‘finds’, ‘loves’ en ‘follows’ die op Fashiolista worden verzameld, kunnen met de Timeline-app nu gemakkelijk gedeeld worden op Facebook. Naast foto’s, video’s en andere updates, deel je met de Fashiolista Timeline-app nu dus ook je nieuwe modeschatten met vrienden.”

 

Wat zijn de facts?

“Fashiolista is een online fashioncommunity waar maandelijks bijna 2 miljoen vrouwen hun modestijlbijbel aanvullen met nieuwe fashion finds. Met 10 miljoen loves per maand, is Fashiolista nu al een van de meest actieve fashioncommunities ter wereld. De integratie met Facebook biedt goede kansen voor Fashiolista om nog sneller te groeien en een groter publiek te bereiken. Sinds de lancering van de app voor alle Fashiolista gebruikers, slechts een week geleden, zien we nu al een groei van 10% in onze traffic.”

Wie is er betrokken bij Fashiolista?

“De Timeline-integratie is een initiatief van Fashiolista. Facebook heeft Fashiolista als een van de eerste fashioncommunities ter wereld geselecteerd en opgenomen in hun Timeline.”