Gespot

FC Twente App: De officiële applicatie voor FC Twente fans

0

Een echte supporter kan niet zonder… Een gesprek met Jan Willem Vaartjes van XS2theWorld over de FC Twente app.

Wat doet de applicatie?

“Deze FC Twente applicatie houdt je up-to-date met onder meer nieuwsberichten, actuele video’s en een eigen matchcenter waar live wedstrijdinformatie, de stand in de competitie en het wedstrijdprogramma te vinden is. Tevens is een mobiele website gelanceerd: mobiel.fctwente.nl. FC Twente is met deze lancering de eerste Nederlandse voetbalclub met een mobiele applicatie waarmee fans overal en op elk moment actuele informatie over hun favoriete club kunnen bekijken.”

Waarom deze applicatie?

“Als club wil FC Twente een uitgebreid servicepakket aan kunnen bieden aan  supporters en sponsoren. Naast onder meer de website, FC Twente TV en FC Twente Radio is de mobiele applicatie een uitstekende toevoeging en een pré in het huidige medialandschap. Wij zijn van mening dat FC Twente overal binnen handbereik moet zijn. We nodigen supporters dan ook uit om samen met ons deze applicatie continu te verbeteren.

Alle actuele informatie over de wedstrijden van FC Twente is met de deze applicatie binnen handbereik. Daarnaast is het mogelijk om alle nieuwsberichten via de send-a-friend functie te posten als tweet op je persoonlijke Twitter-account. Zo kunnen FC Twente fans ook elkaar op de hoogte houden en versterk je ook online het FC Twente-gevoel onder de fans.”

Hoe werkt de applicatie?

“De competitie stevent af op een spannend slot en om geen moment te hoeven missen, biedt de iPhone applicatie onder meer de volgende zaken: dagelijkse nieuwsberichten, FC Twente TV met video-items zoals hoogtepunten uit de wedstrijden en interviews met spelers.  Matchcenter met live wedstrijdinformatie, zoals de opstelling, hoogtepunten per minuut en tussenstanden/uitslagen van andere wedstrijden  en natuurlijk club- en teaminformatie.

In de toekomst zullen op de iPhone-versie pushnotificaties worden toegevoegd en zal het ook mogelijk zijn om live via FC Twente Radio naar het wedstrijdverslag te luisteren. De Java-versie is beschikbaar voor de meeste moderne Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson, Motorola en Blackberry toestellen die de beschikking hebben over mobiel internet. Deze applicatie biedt nieuws, club- en teaminformatie en het programma van de Eredivisiewedstrijden.

De mobiele applicatie voor JAVA en Blackberry-telefoons is kosteloos te downloaden door eenmalig FCTWENTE te sms’en naar 5040. De iPhone app is te downloaden (€ 2,99) via de iTunes App Store.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“In het weekend na de lancering stond de FC Twente App op nummer 1 in de iStore in de categorie Sport. Op dit moment staat de app op de 3e plek van favoriete sport apps. Ook de eerste reviews van de fans zijn zeer enthousiast. De demo-film op YouTube heeft al meer dan 1200 views.”

Wie maakt de applicatie?

“De FC Twente applicatie en de mobiele website zijn beiden ontwikkeld door XS2TheWorld, gevestigd in Amsterdam. In 2008 startte XS2theWorld met de ontwikkeling van applicaties en mobiele websites voor klanten als:Teleac, Guinness, Fanta, I Amsterdam, Wimbledon, HSBC en Kodak. XS2theWorld won in 2008 onder andere een MMA award in de categorie ‘best use of mobile Marketing’ en een ‘Gold world medal bij de New York Festivals’ en een Cannes Lions in 2009.”