Gespot

Film.nl: Heldere filmagenda

0

Alles over de films die nu in de bioscoop draaien. Een gesprek met Jeroen Bakker van OnStage over Film.nl.

Wat doet de site?

“Film.nl biedt een uitgebreide en heldere filmagenda, filmrecensies, filmtips en trailers. Daarnaast uiteraard een overzicht van de premières en filminformatie, en een overzicht van de beste nieuwe films in de videotheek en films op televisie.

De basis van de site is een zeer functionele filmagenda, waarbij binnen één scherm selecties gemaakt kunnen worden op zowel stad en bioscoop, als op dag, tijd, rating en genre.

Via de agenda bedienen we de mensen  die al een bepaalde film in gedachten hebben en snel de speeltijden van die film willen zoeken, maar ook gebruikers die nog zoekende zijn. Deze laatste kunnen via genre en rating selecties maken, en daarna doorklikken voor meer informatie en om de trailer te bekijken van een film.

Als je niet denkt vanuit een agenda, bieden wij als startpunt ‘Films’ en ‘Bioscopen’. Na de
selectie van een Film of Bioscoop kun je ook weer binnen een selectiescherm keuzes maken om snel de juiste agenda te krijgen.”

Waarom deze site?

“De huidige sites op filmgebied zijn niet gebruiksvriendelijk. Bij andere filmagenda’s moet je of eerst door diverse pagina’s met steeds wisselende selecties klikken, of je bent eindeloos aan het scrollen en zoeken binnen een ellenlange lijst met bioscopen en filmtijden om uiteindelijk een bepaalde filmtijd te vinden. Daar wilden wij een handig alternatief voor bieden.

De site is niet bedoeld om te concurreren met sites die een enorm archief hebben of een site als IMDB die elk klein detail heeft bij een film. Wij halen voor de gebruiker redactioneel de krenten uit de pap en bieden een zeer complete agenda die snel het juiste resultaat geeft.

Afgezien van het neerzetten van een nieuwe functionele filmsite zijn we als On Stage bezig al onze websites opnieuw op te zetten, Film.nl is wat dat betreft de eerste in de rij. Later volgen onze sites Theater.nl, Concert.nl en de overkoepelende site OnStage. Ook zijn we bezig met een nieuw concept voor dance.

De nieuwe Film.nl infrastructuur geeft ons ook de mogelijkheid onze services aan derden, via een webservice en een white label (die allebei dezelfde functionaliteit bieden als de agenda), te verbeteren.”

Hoe werkt de site?

“Zoals eerder gezegd is de agenda de basis van de gehele site, en is de gehele website om deze agenda heen gebouwd. Dus, ook als je bij voorbeeld de site binnenkomt via een redactioneel item, de agendaselectie is altijd direct bij het item aanwezig om direct te kunnen bepalen waar je de film kunt zien. Voor een aantal bioscopen is het ook mogelijk online te reserveren, later gaan wij hier een On Stage reserveringsnummer aan toevoegen.”

 

Wat zijn de facts?

“De reacties van gebruikers zijn enthousiast en de eerste cijfers hoopgevend. We noteren op dit moment gemiddeld rond de 25.000 unieke bezoekers per maand, maar dat is natuurlijk pas het begin. We zijn in gesprek met enkele uitgevers voor het aanleveren van de agenda’s in white label, ook hier wordt de functionaliteit als positief ervaren ten opzichte van wat er nu geboden wordt.

Uiteraard spelen ook de advertising inkomsten een rol. Voor Film.nl zal het vooral moeten komen van de advertenties bij de trailers, maar we willen via Film ook nieuwe abonnees gaan trekken voor ons wekelijkse mailmagazine: de On Stage Guide. Via een On Stage reserveringsnummer willen we later ook inkomsten genereren uit kaartverkoop.”

Wie maakt de site?

Film.nl is gebouwd door Net Effect Interactive Services. We integreren content van twee partijen, daarnaast hebben we een redactie die zorgt voor agenda-aanvullingen en diverse redactionele items. De redactie maakt deel uit van het team van On Stage, die ook de agenda’s en redactie verzorgen voor de Theater- en Concertsite.”