Gespot

Fixico: Versimpel je autoschadeherstel dankzij digitale foto’s

0

Fixico versimpelt autoschadeherstel via digitale foto’s. De autobezitter met schade uploadt drie foto’s in de Fixico-applicatie (iPhone of web), waarna hij drie offertes binnen 24 uur ontvangt van erkende autoschadeherstelbedrijven. Derk Roodhuyzen, oprichter van Fixico, vertelt over het initiatief.

Wat is het?

"Schade aan je auto, daar willen veel mensen gauw vanaf. Fixico maakt het proces van autoschade herstellen simpeler. Stel je voor dat je met je auto achteruit tegen een paal rijdt. Of een onverlaat maakt een kras in de autolak. Of je laat je sigaret vallen en je hebt een brandgat in de autobekleding. Waar ga je dan naartoe om die autoschade te laten herstellen? Fixico helpt je bij het maken van een goede keuze."

Waarom dit initiatief?

"Op zoek gaan naar de juiste garage voor bepaalde schadereparaties blijkt voor consumenten vaak een lastige klus. Rondvragen is tijdrovend en zoeken op internet geeft slechts een overzicht van willekeurige schadeherstellers. Via apps van verzekeraars kun je alleen schade melden. Met Fixico hopen we dit probleem op te lossen, door de consument inzicht te bieden in kwaliteit, prijs en serviceniveau van diverse aanbieders."

Hoe werkt het?

"Na het uploaden van drie digitale foto's in de Fixico-app voor iPhone of web, ontvangt de gebruiker binnen 24 uur minimaal drie offertes van erkende, geselecteerde schadeherstellers. Een erkende schade-expert controleert of de schade herkenbaar in beeld is gebracht, waarna geselecteerde BOVAG-en/of FOCWA-erkende garages en schadeherstellers rechtstreeks een offerte kunnen uitbrengen. Aan de hand van de beste offerte kan de gebruiker vervolgens direct een reservering maken om de schade aan de auto te laten repareren."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Het gebruik van de app is voor de consument gratis. Schadeherstellers kunnen voorlopig gratis gebruik maken van het platform. Bij de lancering van Fixico is er sluitende dekking in de regio Amsterdam met 70 aangesloten schadeherstellers. Landelijke dekking volgt naar verwachting eind dit jaar en er zijn zelfs ambities om uit te breiden naar onze buurlanden."

Wie is er bij betrokken?

"Fixico is een initiatief van mijzelf, Derk Roodhuyzen (26), en Mark van Laar (24). FONK, specialist in mobiele concepten en veelvoudig prijswinnaar, heeft de applicaties in nauwe samenwerking met ons ontwikkeld."